Nova vest
Fudbal 1

2.9.2024.

18:16

UEFA donela važnu odluku, oglasio se i Čeferin: Ovo se posebno odnosi na navijače

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) je donela odluku koja će obradovati sve ljubitelje fudbala – najavljeno je smanjenje cena ulaznica za gostujuće navijače u svim takmičenjima počev od sezone 2024/25.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Prema novim pravilima, klubovi domaćini će morati da ograniče maksimalne cene ulaznica za gostujuće navijače.

U Ligi šampiona, ulaznica za gostujuće navijače neće moći da premaši cenu od 60 evra, dok će u Ligi Evrope maksimalna cena biti 40 evra, a u Ligi konferencija 20 evra.

UEFA je takođe najavila da će cene za gostujuće navijače biti dodatno snižene u sezoni 2025/26. Tada će najskuplja ulaznica za Ligu šampiona koštati 50 evra, za Ligu Evrope 35 evra, dok će cena za Ligu konferencija ostati na 20 evra.

Ova odluka, koju je odobrio UEFA Komitet za klupska takmičenja, naišla je na široku podršku među organizacijama navijača i evropskim klubovima.

Cilj je učiniti fudbal pristupačnijim i dostupnijim za sve navijače, posebno one koji prate svoje timove na gostovanjima.

"Današnja odluka označava još jedan ključni korak u reafirmaciji posvećenosti UEFA poboljšanju doživljaja utakmice za sve navijače. Uvođenjem politika prilagođenih navijačima, nastavljamo našu misiju da zadržimo fudbal kao inkluzivan sport u kojem se cene i prepoznaju navijači koji putuju širom Evrope da prate svoje timove", izjavio je predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu