Nova vest
Fudbal 5

2.9.2024.

16:53

UEFA odlučila: Evo ko sudi Srbiji protiv Španije – dobro ga poznajete

Kako se bliži početak novog izdanja Lige nacija, Evropska fudbalska federacija (UEFA) je delegirala sudije za utakmice prvog kola. Posebnu pažnju domaće javnosti privukla je informacija da će pravdu u duelu između Srbije i Španije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ESTELA SILVA

Glavni sudija mna meču Srbije i Španije biće holandski sudija Serdar Gozubujuk, koji je već ostavio dubok trag u sećanjima navijača "večitih" rivala.

Gozubujuk će imati pomoć svojih sunarodnika, Ervina Zajnstre i Johana Baldera, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Sander van der Ajk. Ovaj sudijski tim će 5. septembra u 20:45 na stadionu "Rajko Mitić" biti zadužen za pravedno vođenje utakmice prvog kola Grupe A4 između Srbije i Španije.

Holandski arbitar Serdar Gozubujuk nije nepoznat ljubiteljima fudbala u Srbiji. Navijači Crvene zvezde ga se sećaju po nekoliko kontroverznih odluka koje su obeležile njihove evropske nastupe. Pre dve godine, Gozubujuk je sudio utakmicu Monako - Crvena zvezda u Ligi Evrope, gde je dosudio penal za crveno-bele, ali su Beograđani na kraju poraženi sa 1:4. Još gorkije uspomene Zvezdini navijači nose sa meča protiv Rendžersa 2022. godine, kada je Gozubujuk dva puta pokazao na belu tačku u korist Škota, koji su slavili sa 3:0.

Partizanovi navijači nisu ostali pošteđeni njegovih odluka. Na utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Santa Klare na Azorskim ostrvima, Gozubujuk je dodelio čak osam žutih kartona, a crno-beli su poraženi sa 2:1.

Holandski sudija ima i iskustva sa srpskom reprezentacijom. Godine 2019. sudio je utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Luksemburga, gde su "orlovi" slavili sa 3:2. Iste godine, delio je pravdu na revanš utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona između Spartaka iz Trnave i Crvene zvezde, gde je ponovo dosudio penal za crveno-bele, koji su nakon produžetaka prošli dalje rezultatom 1:2.

Njegov prvi susret sa srpskim fudbalom datira još iz 2014. godine, kada je sudio utakmicu mladih reprezentacija Italije i Srbije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gde je ponovo dosudio kazneni udarac, ali ovoga puta za Italijane, koji su pobedili sa 3:2.
 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

Lige petice

Edegor mora na dužu pauzu

Fudbaler Arsenala Martin Edegor dugo će odsustvovati sa terena zbog teže povrede ligamenta na zglobu, saopštio je danas trener Arsenala Mikel Arteta.

Beta

23:16

23 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu