Nova vest
Fudbal 11

1.9.2024.

20:08

Statistika je rekla svoje – Zvezda ima minimalne šanse za plej-of Lige šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde su ostvarili veliki uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona, ali statistika im ne daje velike šanse za prolaz.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Crveno-beli su "overili" grupnu fazu četvrti put u poslednjih osam sezona. Ipak, tamo ih čeka veliki izazov.

Tu je novi format takmičenja, tzv "ligaška" faza, gde će timovi igrati po četiri mečeva na domaćem terenu i četiri u gostima, ukupno osam.

Na stadionu "Rajko Mitić", gostovaće Benfika, Barselona, Štutgart i PESV, dok će crveno-beli putovati u Italiju na duel sa Milanom i Interom, gostovaće još Monaku i Jang Bojsu.

Prema statističkoj platformi "Football Meets Data", dovoljno je devet bodova za 24. mesto na tabeli i plasman u plej-of rundu.

Oni su prognozirali na kom će mestu koji tim završiti i to na osnovu 10.000 simulacija.

Prema predikcijama pomenute platforme, crveno-beli će ligašku fazu okončati na tek pretposlednjem, 35. mestu. Navodi se da Zvezda ima svega 25 odsto šansi da se plasira među 24 najbolja tima, što je treća najmanja verovatnoća od svih timova, a uz svega dva odsto da bude među osam najboljih.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu