Nova vest
Fudbal 3

30.8.2024.

23:08

Predsednik TSC-a: "Stanojević će mi biti najbolji prijatelj"

Predsednik TSC-a Janoš Žemberi je posle žreba za Ligu konferencija rekao da će klubu iz Bačke Topole trener Partizana Aleksandar Stanojević biti najbolji prijatelj narednih meseci.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

On je istakao da je glavni cilj kluba iz Bačke Topole da se "prezimi" u Evropi.

TSC je posle dva ubedljiva poraza od Makabija iz Tel Aviva promenio trenera, bivši šef struke Voždovca Jovan Damjanović je nasledio Hrvata Deana Klafurića.

"Da, došlo je do promene trenera. Nije krenulo kako smo zamislili, a dosta smo uložili u ekipu. Nikad u Topoli nije bilo boljih igrača i očekivanja su dosta veća od postignutih rezultata, tako da smo se odlučili da promenimo stratega i imenujemo Damjanovića", rekao je Žemberi za TV Arena Sport.

TSC-u će kod kuće rivali biti Noa (Jermenija), Lugano (Švajcarska) i Legija (Poljska), dok će u goste Gentu (Belgija), Astani (Kazahstan) i Sankt Galenu (Švajcarska).

Klub iz Bačke Topole će tako igrati protiv Genta i Lugana, klubova koji su u kvalifikacijama za evropska takmičenja bili bolje od Partizana.

"I Gent i Lugano su ekipe koje su izbacile Partizan i mislim da će nam Aleksandar Stanojević biti najbolji prijatelj u mesecima koji dolaze. Pokušaćemo da osvetimo crno-bele. Švajcarski fudbal je jako dobar, a mi smo dobili dva rivala iz te zemlje", dodao je Žemberi.

Predsednik TSC-a je konstatovao da je klub mogao da prođe i lakše, ali i teže na žrebu.

"Želja je da osvajamo bodove. Prošle godine smo stekli iskustva, i na terenu i organizaciono. Cilj nam je da prezimimo u Evropi. I Kazahstan je mnogo uložio u fudbal, sve su to izazovne destinacije i to su mesta na koja ne bismo nikad išli da nema ovih takmičenja. Meni je drago da idemo tamo", zaključio je Žemberi.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu