Nova vest
Fudbal 2

29.8.2024.

23:29

Čelsi izgubio, ali ide u LK – Zrinjski ponižen u Mostaru

Fudbaleri Čelsija obezbedili su jesen u Evropi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Fudbaleri Čelsija su u prvoj utakmici na Stamford Bridžu pobedili Servet rezultatom 2:0 i zakoračili ka Ligi konferencija, ali je malo ko očekivao da će izgubiti u Švajcarskoj.

Servet je na svom stadionu pobedio Čelsi rezultatom 2:1, pa engleski tim ukupnim rezultatom 3:2 odlazi u narednu fazu, odnosno u grupe Lige konferencija.

Čelsi je poveo već u 14. minutu kada je Nkunku relizovao jedanaesterac, a na 1:1 poravnao je Giljemeno u 32. minutu utakmice.

Za spektakularnih 2:1 postarao se Kriveli, ali je Servet ostao bez Evrope...

 


Fudbaleri Betisa su ukupnim rezultatom 5:0 eliminisali Krivbas, a u revanšu su u Španiji pobedili sa 3:0. Svi golovi su postignuti krajem prvog poluvremena: Ruibal u 40. minutu, minut kasnije je Ezalzuli dao gol i potom u 43. minutu za ubedljiv trijumf.

Larne je sa 3:1 pobedio Linkoln i otišao u grupnu fazu LK, da bi isto bilo i u duelu Hajdennhajma i Hakena nakon pobede Hajdenhajma od 3:2.

Đurgarden je pobedio Maribor sa 1:0 i eliminisao ih ukupnim rezultatom 2:0, dok su fudbaleri Celja sa 4:1 porazili Pjunik.

Vikingur je posle pobede od 5:0 kod kuće odigrao meč bez golova sa Kolomom, a Panatinaikos je pobedom od 2:0 u Atini eliminisao Lans.

Kopenhagen i Kilmanrok su odigrali 1:1 pa je danski tim posle 2:0 u prvom meču prošao dalje, a Vitorija je sa 4:0 pobedila Zrinjski i sa ukupnih 7:0 ponizila hrvatski tim.

Manuel Silva je u 33. minutu sa penala doneo Vitoriji vođstvo, a potom je Santos u 43. minutu pogodio, da bi se na poluvreme otišlo sa visokih 3:0 kada je strelac bio Oliveira u 49. minutu prvog dela meča.

Za konačnih 4:0 postarao se Gustavo Silva u 72. minutu.




Legija je u 91. minutu pobedila Dritu golom Pekarta i sa ukupnih 3:0 prošla u narednu fazu. Visla Krakov je pobedila Serkl Briž sa 4:1 i eliminisana jer je kod kuće izgubila sa čak 6:1!

TNS i Panevežis odigrali su meč bez golova i TNS ide dalje zbog pobede od 3:0 u prvom meču, dok je Sent Galen posle penala izbacio Trabzonspor i ostavio ih bez Evrope.

Mlada Boleslav je sa 3:0 eliminisala Paksi, a Pafos je istim rezultatom savladao Kluž i otišao u grupnu fazu Lige konferencija.

Ružomberok je rezultatom 3:0 pobedio Nou, Zira minimalcem Omoniju i posle 6:0 u prvom meču Kiprani idu dalje, HJK je pobedio Klaksvik sa 2:1 za grupe LK, dok je Astana rezultatom 3:0 eliminisala Bran.


Fiorentina se posle 1:1 (ukupno 4:4) u regularnom delu plasirala u grupnu fazu Lige konferencija. Oni su Akademiju Puškaš pobedili posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Odlučujući penal odbranio je David de Hea.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu