Nova vest
Fudbal 16

28.8.2024.

23:13

Zvezda na skeneru B92.sport: Duarte pun pogodak, odbrana donela LŠ!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Bode/Glimt 2:0 i tako se plasirali u grupnu fazu Lige šampiona.

Autor: Petar Tadić

Petar Tadić
Petar Tadić
Srđan Stevanović/Starsport

Zvezde je sveukupno odigrala dobru utakmicu, odradila je ono po što je došla i potpuno zasluženo igraće među elitom.

Na kraju utakmice ekipa je fizički pala, što je i očekivano znog tempa koji je Zvezda forsirala, i srećom po navijače šampiona iz Srbije gosti iz Norveške to nisu iskoristili.

Srđan Stevanović/Starsport

Golman i odbrana:

M. Ilić – Prvi put je bio na iskušenju na startu drugog poluvremena, upućen je dobar udarac ka njegovom golu, a on izboksovao loptu i time otklonio opasnost. U nastavku utakmice je još nekoliko puta bio testiran i svaki put je veoma dobro odgovorio.

O. Mimović – Sjajna igra Mimovića, u oba poluvremena. Veoma ofanzivan, dobar u prodoru, na lopti, a i defanzivno je čistio. Ovom partijom kupio je sebi mesto startera u nastavku sezone. Kupio je poverenje i sada mu ostaje da nastavi sa ovakvim i sličnim dobrim izdanjima.

U. Spajić – Dobru igru krunisao je golom na startu drugog poluvremena. Dobar u skoku, pouzdan i u igri sa loptom, Spajić i Điga funkcionišu veoma dobro i to je velika snaga ovog tima.

N. Điga – Još jednom jedan od najboljih na terenu, stub odbrane, uz naravno Spajića. Malo lopti prolazi pored njega, igra na vrhunskom nivou i videćemo hoće li ga Zvezda zadržati, s obzirom na interesovanja drugih timova.

J.V. Seol – Dobro poluvreme za Seola, on i Milson su bili konstantna pretnja u prvom poluvremenu. Defanzivno na visini zadatka i odigrao je mnogo bolje na levom beku u odnosu na prvi meč u Bodeu.

Srđan Stevanović/Starsport

Vezni red i napad:

T. Elšnik – U Norveškoj nije bio mnogo ofanzivan, ali na “Marakani” je bio dosta više uključen u napad ekipe. Uliva poverenje, ima sjajan pâs, što je pokazao kod centaršuta kada je Spajić dao gol.

I.B. Hvang – Sjajan udarac Hvanga u 13. minutu, ali je golman još boljom paradom sprečio gol. Tražio je loptu, dobro razigravao saigrače i non-stop učestvovao u igri ekipe. Srce i duša ekipe.

F. Milson – Aktivan od starta, bio je pretnja po odbranu Bodea, a u 25. minutu je i iznudio penal. Međutim, bilo je i grešaka, posebno se to videlo u drugom poluvremenu kada je izmenjen u 62. minutu.

M. Ivanić – U 12. minutu je sjajnom dijagonalom pronašao Olajinku, ali se krilni napadač Zvezde spetljao i upropastio šansu. Bolje je izgledao Ivanić, u poređenju sa utakmicom u Norveškoj, i samim tim je igra Zvezde bila tečnija. Izneo je muški 86. minuta igre, nakon čega je zamenjen.

Srđan Stevanović/Starsport

P. Olajinka – Solidan tokom prvih 45 minuta. Mogao je bolje u nekim situacijama, a u 31. minutu nije imao sreće kada je glavom pogodio prečku. Vršio je dobar pritisak, ali ga lopta nije najbolje slušala tokom većeg dela utakmice. Izmenjen je u 72. minutu.

B. Duarte – Sjajnom igrom je uzvratio poverenje koje mu je ukazao Vladan Milojević. Veoma aktivan u prvom poluvremenu, odlično je napadao prostor, stabilan na lopti… U 26. minutu je realizovao penal i doneo Zvezdi vođstvo. Pun pogodak da bude od starta na terenu, u 72. minutu zamenio ga je Endiaje.

Srđan Stevanović/Starsport

Izmene:

Puma Rodriges (62) – Nije bio mnogo primetan za pola sata na terenu. Više grešaka nego dobrih poteza.

Š. Endiaje (72) – Motivisan, ali nespretan u završnici. Pokazao je želju, međutim, Duarte je ponovo ostavio bolji utisak.

G. Dalsio (72) – Pojačao je vezni red Zvezde, ali za dvadeset minuta na terenu nije mnogo učestvovao u igri.

L. Ilić (86) – Premalo minuta na terenu za neki komentar.

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu