Nova vest
Fudbal 20

28.8.2024.

22:56

Pakao "Marakane" slomio Bode – Zvezda je u Ligi šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige šampiona, četvrti put u svojoj istoriji.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Posle prvog meča, odigranog pre osam dana u Norveškoj kada je bilo 2:1 za Bodo/Glimt, u revanšu je srpski predstavnik slavio trijumf rezultatom 2:0 (1:0).

Zvezda je, dakle, sa ukupnih 3:2 prošla u grupnu fazu elitnog takmičenja, koja će se od ove sezone igrati po novom sistemu.

Sada će brojati 36 učesnika, ali će svaki tim igrati po osam utakmica, sa različitim protivnicima. Četiri utakmice kod kuće i još toliko na strani.

Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda je prvu šansu imala u 13. minutu, ali je golman gostiju Nikita Haikin zaustavio udarac Hvanga i poslao je loptu u korner.

Crveno-beli su nastavili sa napadima, a domaći fudbaleri su poveli u 26. minutu.

Fredrik Sjevold je nesmotreno oborio fudbalera Zvezde Felisija Milsona u šesnaestercu Bode Glimta, a glavni sudija Davide Masa je pokazao na penal. Bruno Duarte je bio siguran sa 11 metara za vođstvo od 1:0.

Zvezda je nastavila sa napadima u nastavku meča, a golman gostiju Nikita Haikin je u 31. minutu iz pomoć prečke zaustavio udarac Pitera Olajinke.

Crveno-beli su do kraja prvog poluvremena imali inicijativu, a prvih 45 minuta je završeno rezultatom 1:0 za domaći tim.

Bodo je drugi deo otvorio sa nešto većim posedom lopte, ali je Zvezda ponovo zadala prvi udarac. Tačnije, Uroš Spajić je posle kornera Timija Maksa Elšnika sa desne strane fenomenalno skočio i glavom pogodio za 2:0.

U poslednjih pola sata je Bode preuzeo inicijativu i krenuo, praktično, na sve ili ništa. Međutim, tim Vladana Milojevića je bio postavljen izuzetno dobro, taktički potpuno isparirao rivalu i – odoleo.

Crvena zvezda – Bodo/Glimt 2:0 (1:0) *prvi meč 1:2
Duarte 26, Spajić 58

Stadion: "Rajko Mitić" (Beograd)
Sudija: Davide Masa (Italija)

Crvena zvezda (4-2-3-1): M. Ilić – Mimović, Điga, Spajić, Seol – Hvan, Elšnik – Olajinka (od 72. Dalsio Gomes), Ivanić (od 86. L. Ilić), Milson (od 62. Puma) – Duarte (od 72. Endijaje).

Bodo/Glimt (4-3-3): Haikin - Sjovold, Bjortfut (od 86. Moe), Gundersen, Bjorkan - Evjen (od 86. Auklend), Berg, Fet (od 74. Saltnes) - Mata (od 86. Helmerson), Heg (od 66. Zinkernagel), Hauge.

Podeli:

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu