Nova vest
Fudbal 2

28.8.2024.

19:55

Partizan završio evropsku odiseju – Gent opet nadigrao crno-bele

Fudbaleri Partizana eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu konferencija posle poraza od Genta i u drugom meču sa 1:0.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Crno-beli su tako po drugi put ostali bez plasmana u neko evropsko takmičenje, i to im se desilo prvi put u poslednjih 20 godina. 

Za razliku od utakmice u Beogradu, Gent je sada od starta meča pravio probleme odbrani Partizana. Lepo su domaći koristili brzinu Fadige koji je pretrčao Jurčevića u dva navrata i oba puta je Gent imao šansu za gol. 

Opasnije je bilo u petom minutu kada je Surde dobio loptu kao na tacni od svog saigrača, ali srećom po crno-bele njegov udarac je otišao preko gola.

Mnogo je šansi propustio Partizan u prvom delu meča, dosta razloga za žaljenje su imali navijači crno-belih, jer su izabranici Aleksandra Stanojevića morali da makar jednom zatresu mrežu Genta, koji je pokazao kao ekipa sa kojom Partizan definitivno može da igra. 

Starsport

Uspostavio je Partizan balans na terenu, nisu navijači mogli da uživaju u nekoj lepršavoj igri, ali su crno-beli bili itekako opasni po gol Genta. 

Da Gent nije bauk, da nije neki tako kvalitetan klub i da može da se prođe pokzali su fudbaleri Partizana, tačnije Gajas Zahid. 

U prvom delu prvog poluvremena sve šanse, i sve akcije Partizana su ušle preko Zahida, kome je prijala njegova prirodna pozicija iza špica. 

Prvo je izneo loptu sve do kaznenog Genta, gde je bio izblokiran, potom je probio po levoj strani, prevario je Brauna i gađao donji levi ugao gola Rufa, ali je Belgijanac dobro intervenisao. Srećom po domaće posle odbrane, lopta se odbila do Torunarige koji je otklonio opasnost. 

Najbolju šansu crno-beli su propustili u 22. minutu kada je Zahid promašio zicer. Prvo mu je Kalulu ostavio loptu kao na tacni, istrpeo je duel, ali Norvažnin to nije uspeo da pretvori u gol i tako je propala najbolja šansa za crno-bele da dođu do prednosti. 

Partizan je u prvom delu meča uglavnom napadao preko Zubairua, kome se konstatno priključivao Jurčević, ali nisu crno-beli imali puno benefita od takvih napada. 

Kako je vreme prolazilo tako su ekipe bile sve opreznije, gledalo se da se ne napravi neka greška, koja bi mogla da bude opasnost po gol. 

Domaći su konstatno menjali težište igre, malo sa leve pa onda sa desne strane i to su uglavnom bila ubacivanja po zemlji, koja nisu bila opasna po gol Aleksandra Jovanovića. 

Starsport

I onda nvoa velika šansa za Partizan. Ponovo su u glavnoj ulozi bili Kalulu i Zahid. Prvo je Francuz prošao po sredini terena, prevario je Vatanabea, ali je bio izblokiran, odbila se lopta potom do Norvežanina koji je tukao preko gola Genta. 

Koliko je Partizan bio opasniji govori podatak da je Gent tek u nadoknadi vremena uputio jedini šut ka golu crno-belih. To je učinio Surde, ali je siguran bio Jovanović. 

Opet je Gent bolje započeo poluvreme, sada su u uvodnom delu mela stvorili dve dobre šanse koje srećom po fudbalere Partizana nisu završile u mreži Jovanovića. 

Ponovo je proradila linije Fadige i Surdea, a Švajcarac je bio neprecizan posle njegovog pokušaja glavom. 

Dosta opasnije je bilo već u sledećoj akciji kada je strelac gola u Beogradu, Gandelman glavom gađao, ali je pogodio prečku i tako je Partizan imao dosta sreće u uvodnim trenucima drugog dela meča. 

Nastavio je Gent da preti i to preko Arčija Brauna, koji je posle dobre lopte Fadige tukao pored gola Jovanovića. 

Mogao je Partizan do gola preko Đorđa Jovanovića, ali deluje da crno-beli nisu bili onako konkurentni kao u prvom delu meča, gde se može tražiti razlog poraza zbog velikog broja neiskorišćenih šansi. 

Na kraju se Partizan možda i previše povukao i na kraju je primio gol u samom finišu meča, kada je Delorž bio precizan i tako je poslao Gent u Ligu konferencija. 

Crno-beli se sada okreću obavezama u domaćem šampionatu, gde će probati da budu konkurentni u borbi za titulu sa večitim rivalom. 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu