Nova vest
Fudbal 499

29.8.2024.

0:46

Zvezda u LŠ, Milojević: Kažite da sam prošao srećno, ali sad neka dođu Galaktikosi!

Fudbaleri Crvene zvezde izborili su još jedan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda – Bodo/Glimt 2:0 (1:0) *prvi meč 1:2

Stadion: "Rajko Mitić" (Beograd)
Sudija: Davide Masa (Italija)

U prvom meču na "Aspmira" stadionu pre osam dana bilo je 2:1 za prvaka Norveške.

Revanš na stadionu "Rajko Mitić" je bila Zvezdina šansa da uzvrati i, uz pomoć punog stadiona, u tome je uspela.

Rezultat je bio 2:0 i tako je izboreno četvrto učešće u elitnom takmičenju od 2017. godine.

Sva dešavanja pratili smo iz minuta u minut putem Live blog na B92.sport:

Završeno

19:31

Semafor
Duarte 26, Spajić 59
  CZV   BOD  
  2 : 0  

00:44

To je sve za danas!

Rečima trenera Crvene zvezde završavamo ovaj blog.

Sportski pozdrav!

00:41

O eventualnim pojačanjima...

"Nismo o tome pričali, ja sam fokusiran, ja sam trener, fokusiran sam na one igrače koje imam. Ono što sam rekao je da je prelazni rok u jeku, može da se očekuje dolazaka i odlazaka što ne mora da bude. Živo je tržište, menjaju se stvari, niti smo pričali, niti razmišljali. Niti mogu da kažem nešto konkretnije". 

00:36

Pohvala Seolu

"Seol je imao nekoliko utakmica. Tri meseca dete nije treniralo sa ekipom, radio je individualno, od Tekstilca je krenuo sa ekipom. Igra na obe strane, zato smo ga doveli. Jednako može da odigra, veliki profesionalac, tako da... Od njega očekujemo mnogo, mnogo i to je sasvim prirodno. Imao je hiruršku intervenciju na ramenu, on je jedan od tih igrača koji nije u ritmu. Nije u takmičarskoj formi. Igrač je koji može da igra na svakoj poziciji, neki put će morati da igra neku drugu poziciju. Dobro se snalazi na obe strane". 

00:32

"Živimo od novca UEFA, neka dođu Galaktikosi"

"Želja mi je da dovedemo Galaktikose. Uh, sigurno je lakše ovo. Klub živi od novca od UEFA. Treba pohvaliti klub kako je uložio taj novac, ja sam ovde trenirao i omladince. Sada sam jako ponosan na mediko blok koji ćemo uskoro pustiti u rad. Nemojte da zaboravimo da ćemo imati Omladinsku ligu šampiona, naša deca koja su super talentovana će moći da igraju sa najboljom decom u Evropi. To je velika privilegija. Kad igramo od prvog kola, možete da prođete jedno kolo pa da vidite u koje ćete takmičenje. Mi smo znali da ćemo sada igrati ili Ligu šampiona ili Ligu Evrope".

00:30

"Volim ovaj klub, igrati Ligu šampiona je fantastično"

"Video sam u očima igrača svih ovih dana, želeli su, patili su. Jednostavno, mi smo odradili jer imamo sjajan stručni štab. Momci treniraju po dva puta dnevno. Po ceo dan sam na stadionu, zbog toga mi je neka nagrada satisfakcija svega ovoga. Krivo mi je jer mislim da je Zvezda brend, ne treba da neko ko nas ne voli podržava. Ovde ima dušebrižnika i licemerja koliko hoćete. Ovaj narod to radi. Mržnja je kao otrov koji popijete i čekate da neko drugi umre. Opet, sa druge strane kad gledate Olimpijce od Đokovića, vaterpolista, košarkaša... Imali smo strelce koji donesu toliko radosti ovoj zemlji. Ne kažem da smo na tom nivou, ali sa druge strane ćemo predstavljati Srbiju, Beograd, naše ljude u teškim vremenima i svi to znamo, svesni smo. Onda na kraju kad napravite ovako veliki rezultat onda je mnogo draže i nemate šta drugo da kažete, to su emocije, ja volim ovaj klub. Ja mogu sutra da odem i da ne budem ovde, svi to znaju da Miloje može da ostane ako klub bude želeo i na kraju krajeva kad odem, mogu da znaju da me okrenu telefonom i ja ću doći. To je najlepše za mene, igrati Ligu šampiona je fantastično. Nismo još svesni, ali bićemo", zaključio je trener Crvene zvezde. 

00:18

O momentu kada je sudija odsvirao kraj...

"Pomislio sam na moj klub, na sve ovo što se dešava i događa. Mnogo smo bili osporavani, govorili su da smo mi državni projekat. Ta neka atmosfera, to mi baš smeta, da predsednik daje, da smo ljubimica. Ali ćete na kraju da vidite, da samo mi na kraju vadimo kestenje iz vatre. Mi smo opet ti, uz dužno poštovanje Partizanu, bez obzira na to što imaju te probleme. Partizan i Zvezda su doveli do ovoga da imamo četiri-pet klubova u Evropi. Ne znam da li neko može da bude svestan da imamo pet ekipa u Evropi. Od toga, dve ili tri igraju grupne faze. To ne rade zemlje petice. Želeo sam sa saradnicima, igračima, da dođemo i uđemo. Znali smo i da nismo prošli imali bismo grupnu fazu. Ali Liga šampiona je neki cilj koji smo sami želeli", kaže Vladan. 

00:13

"Biće još dolazaka i odlazaka"

"Imamo puno prostora za napredak. Sigurno će biti još odlazaka i dolazaka. Oni igraju od 2017. godine u istom sistemu i samo dovode igrače koji su kao klonirani. Mi ovako funkcionišemo. Nadam se da će biti bolje, ali... Sad ćemo imati pauzu za reprezentacije, svi su nam nedostajali tokom letnjih priprema. Pripreme koje smo odradili, utakmice koje smo odigrali... Mi smo momke uvodili u sistem, upoznavali smo se kroz te takmičarske mečeve. Na kraju se završilo najbolje po klub. Mislim da Zvezda zaslužuje ovo, veliki uspeh za srpski fudbal i nadam se da ćemo biti bolji. Već sad mogu da kažem da smo autsajderi. Voleo bih da igramo protiv najboljih klubova i da uživamo. To su najlepše stvari koje mogu da se dožive. Mogu još mnogo da učim kao trener, jer ću imati kolege koje vode velike evropske klubove kao protivnike".

00:11

"Napišite, 'Miloje bunker', nemam problem s tim"

Bilo je kritičara. Ko god ih je napao jako je nastradao na veštačkoj travi, mi nismo adaptirani na taj fudbal. Posle tog rezultata spremali smo se dobro. Znali smo da će nas navijači bodriti. Imali smo velikih igračkih problema, sad mu je jako bitno da kažem koliki je uspeh proći Bode Glimt koji je odigrao 22 utakmice i na vrhuncu je forme. Oni ne mogu da igraju loše, a mi imamo mnogo nepoznanica, igrača koji se nisu adaptirali, izlaze iz priprema, menjali smo principe u igri... Da ne nabrajam koji sve igrači su imali probleme. Mislim da su moji igrači napravili uspeh jer nikada nisu igrali ovako veliku i značajnu utakmicu u svojoj karijeri. Napravili smo veliki uspeh. Verovatno će se i to poništavati. Napišite "Miloje bunker", nek smo prošli na sreću, meni je to simpatično. Uradili smo nešto za naše navijače, veliku stvar za Srbiju, Kosovo i Metohiju, Republiku Srpsku... Drago mi je što ćemo predstavljati Srbiju u novom formatu Lige šampiona, na najbolji mogući način. Ostvarili smo izuzetno... Videli ste moju reakciju. Na veliki pravoslavni praznik smo napravili uspeh. Ovaj prolaz mi je možda i najveći jer je na veliki hrišćanski praznik".

00:07

Milojević: "Lepo je plasirati se u Ligu šampiona"

"Dobro veče u sitne sate. Tanja je lepo najavila, a lepo je i plasirati se u Ligu šampiona. Preponosan sam na igrače, na ceo stručni štab. Mislim da smo odradili zaista fenomenalan posao, igrali smo protiv sjajne ekipe i to ste videli. Kad smo izvukli Bode Glimt nije mi bilo nimalo svejedno, jer sam znao da je to fantastična ekipa. Kod nas je napravljeno tako da nisu kvalitetni i da smo imali sreće na žrebu. To nas prati godinama. Danas nema lakih protivnika. Oni su fenomenalna ekipa od koje smo mi dosta naučili. Pratio sam ih godinama. Odigrali smo kako smo jedino mogli, da donesemo rezultat u Beograd", kaže Milojević.

Podeli:

Komentari 499

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu