Nova vest
Fudbal 18

20.8.2024.

23:21

Zvezda na skeneru B92.sport: Rezervisti "kupili" mesto u startnoj postavi

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Bode/Glimta 2:1 i pred revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona imaju koliko-toliko aktivan rezultat.

Autor: Petar Tadić

Petar Tadić
Petar Tadić
FK Crvena zvezda

Zvezda je izašla sa idejom da odigra nerešeno, po mogućstvu bez golova i da potom na "Marakani" ima sve u svojim rukama.

Išlo je dobro tokom prvog poluvremena, ali se u drugom sve okrenulo i na kraju ekipa Vladana Milojevića, s obzirom kako je moglo da bude, mora da bude zadovoljna sa minimalnim porazom.

Tok utakmice za crveno-bele preokrenuli su rezervisti, Duarte, Milson i Mimović i sva trojica su verovatno "kupili" mesto startera u revanšu u Beogradu.

EPA-EFE/Mats Torbergsen

M. Ilić – Kod oba primljena gola je bio nemoćan, ono što je mogao da odbrani, odbranio je i na kraju odigrao sasvim solidnu utakmicu.

M. Rodić – Konstantno je bio pod pritiskom, napadi domaćina uglavnom su išli preko bokova, pa su tako Seol i on imali dosta posla u prvom periodu. Dobar je bio defanzivno tokom 45 minuta, a imao je i par pokušaja u napadu koji nisu prošli najbolje. Kod primljenog gola je bio najbliži strelcu gola, ali tu je zakazala cela odbrana, a ne jedan igrač. Zamenjen je u 56. minutu, jer nije imao snage za više.

U. Spajić – Solidna igra kapitena Zvezde, cela odbrana je bila na velikim mukama u većem delu utakmice, pa tako i Spajić.

N. Điga – Verovatno najbolji igrač Zvezde tokom prvih 45 minuta. Điga je sve čistio u kaznenom prostoru, imao je sjajan tajming i zaslužuje sve pohvale za nastup u Norveškoj. Ništa lošiji nije bio ni u drugom poluvremenu u kom je Zvezda primila dva gola. Kapa dole za utakmicu.

J.V. Seol – Jedan od slabijih igrača Zvezde u prvom poluvremenu, a nije briljirao ni u drugom, pogotovo kod drugog gola Norvežana. Ostavio je previše prostora Mati koji je šutem u dalji ugao savladao Ilića. Činjenica je da je odigrao bolje na levom beku, na kom je bio od 56. minuta, ali je i pored toga odigrao ispodprosečno.

FK Crvena zvezda

I.B. Hvang – Dobra igra Hvanga, još jednom je pokazao da igra Zvezde ne može da se zamisli bez njega na terenu. Asistirao je kod gola, poslao sjajnu loptu u kazneni prostor, a tamo se Mimović najbolje snašao i zatresao mrežu. Tražio je loptu, preuzimao odgovornost i u velikom broju slučajeva pronalazio dobra rešenja.

T. Elšnik – Malo vidljiv u prvom poluvremenu, gotovo neprimetan reprezentativac Slovenije, ali kako je utakmica odmicala tako je i on bio sve bolji. Dopunjavao se sa Hvangom sa kojim je za kratko vreme razvio dobru hemiju.

M. Ivanić – Više se očekivalo od Ivanića, nije se proslavio na utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu kada nije iskoristio stopostotnu šansu. Moraće bolje u revanšu.

L. Ilić – Imao je prostora u više navrata, ali kao da je bio uplašen… Ukazao mu je poverenje Milojević, ali je pitanje hoće li dobiti šansu od starta i u revanšu, pogotovo kada se uzme u obzir lakša povreda Pume i to što je Milson odigrao veoma dobro u Norveškoj.

P. Olajinka – Imao je nekoliko dobrih situacija u prvom poluvremenu, ali falio je završni pas, realizacija napada. Proveo je dosta vremena na terenu, ali nije pokazao mnogo toga.

EPA-EFE/Mats Torbergsen

Š. Endiaje – Zvezda se opredelila sa defanzivnu igru od starta, pa samim tim ni Šerif nije imao mnogo upotrebljivih lopti. Sigurno da je mogao bolje u nekim situacijama, ali igra Zvezde je bila takva da on nije mogao da dođe do izražaja u trenucima kada je bio na terenu.

O. Mimović (56) – Uneo je stabilnost na desni bok, a dobru partiju je krunisao golom u 75. minutu. Odlično se snašao na drugoj stativi, dao gol i doneo zlata vredan pogodak pred revanš.

B. Duarte (62) – Nastupom na ovoj utakmici možda je “kupio” mesto startera u revanšu. Siguran na lopti, aktivan u skoku, dobro se kretao između linija i još jednom je pokazao da se nalazi u sjajnoj formi.

Milson (62) – Uneo je živost u igru Zvezde, prodoran, sa dobrim rešenjima, pokazao je Milojeviću da može da računa na njega i kao na startera u budućnosti u ovako važnim utakmicama.

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu