Nova vest
Fudbal 19

20.8.2024.

23:08

Milojević: "Meni Bode nije nepoznanica, mi smo nepoznanica"

Vladan Milojević, trener FK Crvena zvezda, analizirao je prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona protiv Bode/Glimta.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Zvezda je u prvom meču u Norveškoj izgubila od Bode/Glimta sa 2:1.

Crveno-beli nisu odigrali dobro prvo poluvreme, loše su krenuli u drugom, ali su se probudili u završnici i na kraju "izvukli" koliko-toliko solidan rezultat.

"Znate kako... Igramo protiv jedne ekipe koja želi prostor pozadi, želi tranziciju, trčanje... Jako dobro igraju na ovoj podlozi, videli ste kako oni kontrolišu tu loptu, to je stvarno fascinantno gledajući ovako uživo. Imaju sistem i ono gde smo mi hteli negde otprilike da im spustimo te prostore, da im ne dozvolimo tu njihovu igru... 'Ajde da kažem da smo donekle to i uradili. Međutim, kada imate toliki pritisak, malo je trebalo da budemo i hrabriji kada smo imali loptu u nogama, ali nije ni to lako kada imate taj visoki pritisak koji oni igraju stvarno fantastično. Možda se negde nismo ni snašli", rekao je Milojević.

Strateg šampiona Srbije zatim se osvrnuo i na neke bolje detalje.

"U drugom poluvremenu smo se dogovorili da treba slobodno, i po cenu da se pogreši, da to nije nikakav problem. U svakom slučaju, dosta je to dobro funkcionisalo i sa izmenama. Videli ste danas Milsona koji je pravio dosta problema, ušli smo u neku trku sa njima, gde je bio i veliki rizik", izjavio je Milojević i dodao:

"Ono što je stvarno interesantno je da su stvarno davali golove onako kako Bode inače daje. Mi smo to znali, nismo uspeli da blokiramo, ali dobro... Šta je, tu je, idemo dalje – imamo drugo poluvreme u Beogradu i osam dana da se spremimo. Nadamo se da ćemo uz naše navijače da damo sve od sebe".

Revanš je na programu na "Marakani" za osam dana.

"Rezultat kao rezultat je mnogo bolji 2:1 nego da je ostalo 2:0. Bode ima svoj način i stil igre i ništa se tu neće promeniti u Beogradu. Mislim da će biti otvorena utakmica, prsa u prsa. Igramo pred našim navijačima, daćemo sve od sebe. Ja čestitam mojim igračima prvo što su dali sve od sebe, to je jako bitno. Rekao sam da rastemo, meni Bode nije nepoznanica, mi smo nepoznanica – koliko možemo, šta možemo. Imamo osam dana, pripremićemo se", podvukao je Milojević.

Podeli:

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu