Nova vest
Fudbal 17

20.8.2024.

22:59

Dinamo Zagreb na korak od LŠ, a nije delovalo da će biti tako VIDEO

Fudbaleri Dinama iz Zagreba savladali su Karabag rezultatom 3:0 (1:0) u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Igor Kupljenik / SPP

Hrvatski prvak je na svom "Maksimiru" slavio trijumf koji ga stavlja u veliku prednost pred revanš za sedam dana u Azerbejdžanu.

Ali, mora se istaći da su "modri" imali sreće i da su maksimalno koristili svoje šanse, dok su se igrači Karabaga propisno ispromašivali. Blago rečeno.

Dinamo je poveo u 29. minutu, kada je Marko Pjaca sa desne strane šutirao, dočekao odbitak i smestio ga u mrežu.

Posle toga su gosti imali sijaset neverovatnih prilika, ali prosto nisu umeli da ih realizuju.

Redom su promašivali Žuninjo, Abdelah Zubir, Patrik Andrade (bivši igrač Partizana) u prvom, te Leandro Andrade, Jasin Benzija i ponovo Žuninjo u drugom poluvremenu.

Dakle, čak šest velikih prilika nije bilo dovoljno da Karabag postigne gol, a Dinamo je to kaznio u 75. i 80. minutu.

Tada je "džoker" sa klupe Sandro Kulenović postigao dva brza gola i, vrlo verovatno, rešio ovaj dvomeč već u Zagrebu.

Čak je Martin Baturina, verovatno najbolji igrač Dinama na ovom susretu, pogodio stativu u kontri i ostalo je "samo" 3:0.

U istom terminu, pored meča Bodo/Glimt – Crvena zvezda, igrali su i Lil i Slavija Prag, gde je francuski tim slavio trijumf od 2:0 (0:0).

Sve su domaći rešili u drugom poluvremenu, odnosno, u 52. i 77. minutu kada su mrežu Čeha pogađali Džonatan Dejvid i Edon Žegrova.

Slaviji su u drugom delu poništena čak dva gola, prvi Ogbuu u 64. minutu zbog igranja rukom i potom Čutilu u 80. zbog ofsajda.

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu