Nova vest
Fudbal 6

19.8.2024.

19:54

Milojević: "Nije korektno postaviti to pitanje"

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, izneo je utiske pred početak plej-ofa za Ligu šampiona protiv Bode/Glimta.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
B92/PT

Norveški i srpski šampion će u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona igrati u utorak od 21.00.

Iz Bodea za B92.sport – Petar Tadić

Na početku konferencije, strateg crveno-belih je upitan da li može da se očekuje da njegov tim posao završi već u prvom meču.

"Mislim da nije korektno postaviti to pitanje, danas vidite koliko je fudbal napredovao, možda pre par decenija je moglo pričati o tome. U ovom trenutku ne možemo tako, niti da se pripremamo, niti spremamo. Moj tim će uvek imati poštovanje prema protivniku, ne plašimo se nikoga, dve utakmice se igraju, razmišljamo samo o sutrašnjoj utakmici. Videćemo kakav će rezultat biti na kraju", počeo je Milojević.

Milojević je i otkrio šta očekuje da vidi na terenu.

"Očekujemo brzu utakmicu, mislim da se dosta vremena pričalo o podlozi, tačno je da je veštačka trava, ne znam da li će biti kiše, ali u pitanju je podloga koja nije nama uobičajena. Poslednju smo odigrali u našem prvenstvu, ali ta podloga u Pančevu nema dodirnih tačaka sa ovom ovde. Bode je ekipa koja igra tako, brzo, sa kratkim pasevima, imaju hitre igrače… Moramo što pre da se adaptiramo na teren, to je prvo i osnovno", rekao je Milojević i dodao:

Bode je ekipa koja dugo godina igra u sistemu, to ih je pozicioniralo na mapi Evrope. Poslednjih godina su stalni šampioni zemlje, znaju šta žele, disciplinovani su, neće ga menjati. I kod kuće i na strani igra isto. Sigurno će igrati agresivno, tako da, a i mi ćemo odgovoriti na njihovu agresu našom agresijom. Biće rovovska bitka u svakom slučaju.

Zvezda će biti bez prvog golmana, Omrija Glazera.

"Po protokolu ste videli da Glazer nije krenuo sa nama, nije došlo do pogoršanja povrede, ali zbog predostrožnosti je doneta takva odluka. Imam veliko poverenje za Marka (Ilića), čestitam mu na pozivu u reprezentaciju. Imamo manjih problema, ali imamo vremena da se opredelimo za prvih 11".

Iskusni trener kaže da ova utakmica, uprkos velikom značaju, nije život ili smrt.

"Bitna nam je utakmica, ali skloni smo da nam je svaki meč život i smrt… Ovo je fudbal, prvo, a potom drugo, mi smo ekipa koja igra protiv rivala koji može da otvori šampanjac u njihovom prvenstvu, u punom su ritmu… A mi dolazimo iz priprema, igrači koji dolaze iz reprezentativnih obaveza, i to me najviše brine. Nije lako, došao nam je i Drkušić pre 2-3 dana, moramo da radimo stvari u hodu, a imamo značajnu utakmicu ispred nas. Nismo na maksimali, ali se nadam da ćemo sutra biti mnogo bolji u poređenju na prethodnu".

Kladionice favorizuju Bode/Glimt, kažu novinari.

"Ne igram kladionicu, nikada nisam igrao, ne interesuje me, ako oni tako kaže, onda nešto znaju...".

Sa kojim rezultatom bi bio zadovoljan?

"Nikada nisam ništa prognozirao, treba da damo maksimum i videćemo kakav će na kraju biti rezultat".

Marko Ilić je prethodno igrao u Norveškoj.

"Pratili smo njegove igre, razgovarali smo o tome, ali nema tu… Bode sve zna o nama, ovo je era interneta, možete da dođete do bilo koje informacije. Prvenstvo u Norveškoj se igra na brzoj podlozi, veštaku, takvi su uslovi, a mi igramo na visokim temperaturama i nemoguće je da se tereni održavaju na nekom vrhunskom nivou. Marko je veliki profesionalac i videćemo koliko će to pomoći njemu".

A, šta će biti akoako Zvezda ne prođe Bode?

"Mi smo takav narod, verovatno će biti, da ne kažem neku težu reč… Mi razmišljamo fudbalski, ponosan sam na igrače, daju sve od sebe, znamo za koji klub nastupamo. Klub sa puno emocija, strasti, ljubavi, ta ljubav nekada ode u krajnost… Borićemo se za Zvezdu". 

"Ja sam imao jedan tim u decembru, a sada ću imati novi… Bode već dugo godina ima istog trenera, isti sistem, imaju kontinuitet. Napravili su sebi vreme, što mi nažalost nemamo. To je veliki izazov. Meni to ne smeta, ne znam kako bih funkcionisao u drugom sistemu".

Za kraj, Milojević je bio jasan ko je favorit.

"Ajde da kažemo, Bode je favorit. Na rečima je lako… šanse uoči utakmice su 50:50, videćemo. Oni imaju svoje razloge, mi imamo naše. Da, blagi su favorit zbog kontinuiteta, rasterećeno igraju, mi takođe, na početku smo sezone. Imamo želju da dovedemo klub tamo gde želimo da bude. Teren je taj koji će sve pokazati", podvukao je trener šampiona Srbije.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu