Nova vest
Fudbal 74

16.8.2024.

14:20

"Partizan je žrtva 'kvara' UEFA" – povela se velika debata zbog TSC

Partizan je u četvrtak uveče eliminisan od Lugana u Švajcarskoj i nije iskoristio ni drugu priliku da obezbedi plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Nakon kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, moraće da se preseli u treće po redu takmičejne i plej-of za Ligu konferencije.

Tamo će igrati protiv belgijskog Genta i, ukoliko ispadne i od njega, srpski vicešampion ostaće bez evropske jeseni.

Dok, za razliku od njega, trećeplasirani tim u Superligi Srbije, TSC kreće od plej-ofa za Ligu Evrope i ima zagarantovanu grupnu fazu, najmanje Lige konferencije ukoliko ispadne od Makabi Tel Aviva.

Sajt za primenjenu fudbalsku statistiku, "Football Meets Data", pokrenuo je ovu temu i istakao da je Partizan žrtva "kvara" UEFA.

"Izgleda da će Partizan postati žrtva "kvara" na UEFA pristupnoj listi gde trećeplasirani tim u ligi ima 100 odsto sigurnu grupnu fazu, dok drugoplasirani nema", objavila je ova stranica.

Ubrzo se pokrenula debata, po kojoj je jedan korisnik tvrdio da Partizan ne treba da igra grupnu fazu ako u tri dvomeča ne može nikoga da pobedi.

Odgovor na to je, pak, glasio:

"Šta je TSC uradio više od Partizana da zasluži 100 odsto sigurno mesto u grupnoj fazi? Bili su iza njih u ligi. U Evropi su sakupili mnogo manje bodova od Partizana".

Podeli:

Komentari 74

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu