Nova vest
Fudbal 8

15.8.2024.

23:04

Ni igrač više nije bio dovoljan – kraj za Partizan, pogled ka Belgiji

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da obezbede mesto u grupnoj fazi nekog od tri UEFA takmičenja.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/Peter Klaunzer/Keystone via AP

Kvalifikacije za Ligu Evrope, 3.kolo

Lugano – Partizan 2:2 (1:1)
Štefen 47, Belhađ 111 – Zahid 44, Marković 67
Stadion: Stokhorn arena (Tun)
Sudija: Rikadro de Burgos (Španija)

Crno-beli su put Tuna krenuli sa golom zaostatka nakon što je u prvom meču u Beogradu Matija Zanoti postigao jedini gol za Lugano.

Na "Stokhorn areni" smo gledali daleko zanimljiv meč i produžetke posle kog nije bilo pobednika (2:2), ali je u ukupnom skoru to bio rezultato koji je više odgovarao švajcarskom predstavniku.

Lugano će se u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope sastati sa Bešiktašem, dok Partizan mora preko Genta ukoliko želi do grupne faze Lige konferencija.

Možemo slobodno reći da je ovo bila Partizanova najbolja evropska utakmica ove sezone, ali niti je konkurencija neka niti to sada mnogo znači članovima kluba iz Humske.

Pomalo sporo su crno-beli ušli u meč, gotovo kao da su oni bili ti koji su sa prednošću ušli u revanš, pre nego što ih je malo razdrmao Ibrahim Zubairu.

Krilni fudbaler iz Gane je pravio veliki posao odbrani domaćina, a u finišu prvog poluvremena trebalo je da se upiše i u strelce kada je promašio čitavu loptu nakon centaršuta Severine.

Gde on nije uspeo jesta Gajas Zahid kada je u 44. minutu sa distance vratio balans u ovaj dvomeč preciznim udarcem.

Lugano: Saipi – Zanoti, Papadopulos, Hajdari, Valensuela – Dumbija, Grgić (od 64. Belhađ) – Štefen (od 117. Brault), Bislimi (od 88. Mai), Dos Santos (od 54. Vladi) - Aliseda (od 64. Mau, od 117. Markes)

Partizan: A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga (od 113. Natho), Zahid (od 89. Ovusu) – Severina (od 89. Trifunović), Goh, Zubairu (od 64. Grimaldo) – Kalulu (od 64. Nikolić)

Golovi neposredno pred odlazak na pauzu za poluvreme uglavnom daju psihološku prednost ekipi koja ga je postigla. Ne i ovaj put.

Igrači Lugana su se na teren vratili sa jasnim ciljem, koji su i ostvarili za nepunih 120 sekundi.

Bislimi je proigra Renata Štefena, koji je šutirao iz neposredne udaljenosti. Mujakić ga je izblokirao, ali je lopta ostala Štefenu na nozi. Iz druge 32-godišnjak nije pogrešio.

Ispostaviće se da će baš Štefen biti "x" faktor na ovom susretu.

Tačno 20 minuta je trajao rezultatsko egal, pre nego što je Partizan još jednom uspeo da stigne do prednosti.

Još jednom je Zahid učestvovao u akciji, ovoga puta u ulozi asistenta.

Izveo je Norvežanin precizno korner, a na drugoj stativi je spreman čekao Svetozar Marković koji je iskoristio neočekivan poklon.

Da je Partizan od tog trenutka krenuo i po treći gol, možda bi i epilog bio drugačiji.

Sreća i Aleksandar Jovanović su sprečili da Partizan ispadne pre produžetka. ali naznake su bile tu.

Rezervista Mohamed Belhađ je dva puta posle dva uzastopna kornera bio najviši i šutirao. Prvi put se isprečio okvir gola, potom srpski golman. Bilo je to samo odlaganje neizbežnog.

Do kraja regularnog dela Albian Hajdari je napravio veliku grešku i dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Potez koji je trebalo da presudi Lugano.

Drugu priču smo videli u produžetku. Partizan jeste imao inicijativu, ali je Lugano stvaro bolje šanse.

U 111. minutu Štefen je centrirao, odbrana Partizana katastrofalno reagovala, a Belhađ postigao gol odluke.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

Tenis

Nadal će igrati?

David Ferer, kapiten Dejvis kup reprezentacije Španije, izjavio je da postoji šansa da se Rafael Nadal pridruži timu u novembru na završnom turniru tog takmičenja u Malagi.

B92.sport

16:26

26 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu