Nova vest
Fudbal 26

15.8.2024.

22:45

Tužan evropski kraj Vojvodine – Maribor prošao na penale

Fudbaleri novosadske Vojvodine eliminisani su iz Evrope za ovu sezonu posle poraza od Maribora u penal seriji revanš meča 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

U regularnom delu meča bilo je 1:0, time su "lale" poravnale u zbiru na 2:2, taj rezultat bio je na snazi i nakon produžetka, da bi na penale gosti bili bolji 4:2. 

Junak meča bio je golman gostiju Ažbe Jug sa dva odbranjena udarca u penal seriji.

Tragičari Vojvodine u četvrtak uveče u Bačkoj Topoli bili su Lazar Nikolić i Mihailo Ivanović, koji su promašili udarce sa "kreča" u prelomnom periodu utakmice

Gosti su sve svoje iskoristili.

Kvalifikacije za Ligu konferencija (3. kolo, revanš)

Vojvodina - Maribor 1:0 (prvi meč 1:2), penalima 2:4.
Strelac: Crnomarković 23
Stadion: "TSC Arena" (Bačka Topola)
Sudija: Gustavo Koreja (Portugalija)

Ekipa Božidara Bandovića uspela je da nadoknadi minus iz Slovenije, pogodila i prečku, bila bolja, konkretnija, napadački orijetnisana, više i želela pobedu i gol u većem delu meča, ali je nažalost, pala na penal ruletu. Bila je tako blizu plasmana u plej-of i dvomeča sa Đurgardenom u predvorju Lige konferencija.

Utisak od kojeg se nikako ne može pobeći posle dvomeča srpskog i slovenačkog tima, fudbalerima Vojvodine sreća je okrenula leđa. Podsetimo, u prvoj utakmici poraženi su golom u 90+7. minutu, u revanšu su igrali bez trojice povređenih igrača, trojice važnih, i jednog suspednovanog - još jednog jakog aduta Slobodana Medojevića.

Pritom, "lale" su ušle u ovaj meč posle pet vezanih poraza.

I tako oslobaljeni, poljuljani, uzdrmani, igrači novosadskog tima odigrali su zaista pošteno, borbeno, hrabro, kvalitetno, nadigrali goste ali nisu naplatili sav trud koji su uložili.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Imali su i pogođenu prečku na 0:0, kada je Savićević majstorski gađao. Ni tada nije bilo sreće. Istina, pretili su i gosti sporadično, najopasniji su bili u povoju meča, kada su pokušali da iskoriste smušenost rivala no kako je meč odmicao tako je Bandovićev tim bio sve bolji, sve sigurniji u svakom segmentu igre, opasniji, bolji u pasu, kombinatorici, u svemu.

I to bez Vukanovića, Radulovića, Poletanovića i Medojevića, ali sa fenomenalnim Serijem, asistentom kod gola Crnomarkovića, igračem koji je nešto najbolje što se Voši desilo poslednjih godina.

Sastavi

VOJVODINA: Carević - Butean, Sičenje, Crnomarković, Barios - Savićević, U. Nikolić (od 97. Veličković, od 102. Đrođević), Petrović - Bamidele (od 66. L. Nikolić), Ivanović, Seri.

MARIBOR: Jug - Šivis, Vidmar, Karič, Mjelec - Z, Repas (od 105. Vrhovec), J. Repas - Barišič (od 65. Boris), Iličić (od 36. Jakupović, od 91. Mbina), Božić (od 65. Burle) - Bugre (od 46. Sudani).

Imali su Novosađani sve u svojim rukama: vođstvo, Iličićev izlazak zbog povrede, isključenje i trenera gostiju koji je burno negodovao zbog VAR odluke na štetu njegovog tima, kada je priznat gol Crnomarkoviću - međutim gosti su našli način da održe samo gol minusa i usmere utakmicu tamo gde su jedino i mogli da profitiraju - u penal seriju.

Šteta!

Srđan Stevanović/Starsport

Meč iz Bačke Topole mogli ste da pratite uživo uz LIVE BLOG na B92. sport u nastavku.

Završeno

19:05

Semafor
Crnomarković 23 (prvi meč 1:2)
  FKV   MAR  
  1(2) : 0(4)  

22:45

Penal serija - pobeda Maribora

1:0 - Petrović
1:0 - Embina
2:1 - Savićević
2:2 - Soudani
2:2 - Nikolić (Jug brani)
2:3 - Repas
2:3 - Ivanović (Jug hvata živu loptu)
2:4 - Vrhovec

Kraj

22:40

Kraj - penali odlučuju pobednika

Posle 120 minuta revanša 3. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija rezultat je 1:0, Vojvodina je anuilirala prednost Maribora iz prvog meča pa ćem odluka o obedniku i prolasku u plej-of pasti nakon penal serije.



 

22:38

119' Nikolić!

Kakav prodor Lazara Nikolića, pretrčao je četrdesetak metara, ušao sa desne strane, gledao raspored saigrača, pa raspalio po lopti - uzdrmao je golmana Maribora Juga koji je pokrio bliži ugao.

22:36

117' Sve smo bliži penalima

Vojvodina već dugo diktira ritam, terenska inicijativa je na njenoj strani, ređaju se akciej na polovini Maribora, ali i dalje bez prave, gol-šanse u dodatnom vremenu. Gosti kao da jedva čekaju kraj.

Sve smo bliži penalima.
 

22:31

112' Vrhovec upisan

Rezervista gostiju je bio preoštar u duelu, dobija javnu opomenu. Prilika za Vojvodinu da ugrozi gol Maribora iz prekdia. Odbranili su se gosti.

22:27

106' Krenuo je drugi produžetak

Deluje da Novosađani imaju više snage ili samo više žele da reše posao u dodatnih pola sata igre.

22:26

Neumorni Seri
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

22:21

105+1 Seri!

Daleko opasnija je Vojvodina u produžetku, Seri je sada šutirao - direktno u golmana Juga. Doskakutala mu je lopta na nogu, prethodno je Ivanović pokušao da je iskontroliše. Neumorni Seri je uputio odličan udarac.

22:20

105' Poslednja izmena gostiju

Žiga Repas izlazi, menja ga Blaž Vrhovec.

Podeli:

Komentari 26

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu