Nova vest
Fudbal 0

15.8.2024.

18:23

Norvežani u trci sa vremenom pred Zvezdu

Uprava norveškog Bode Glimta, rivala Zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona, pokrenula je pitanje transfera nekadašnjeg najboljeg strelca ekipe Filipa Zinkernagela (29).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ovaj danski napadač igrao je za Bode-Glimt od 2018. do 2021. godine i za to vreme na 82 utakmice postigao je 35 golova i upisao 36 asistencija. Potom je usledio njegov transfer u Votford, igrao je i u Notingem Forestu, pa u Olimpijakosu, zatim u Standardu iz Liježa, a trenutno je na platnom spusku Klub Briža.

Njegov bivši klub je sada na pragu Lige šampiona, još "samo" Zvezda stoji kao prepreka ka istorijskom uspehu, a uprava norveškog prvaka želi da se dodatno pojača za duele sa srpskim šampionom.

Prema informacijama norveških medija, čelni ljudi kluba intenzivno rade na povratku Danca u staro jato.

Prema istim informacijama, sam igrač pozitivno reaguje na poziv iz bivšeg kluba, ali pita se i njegov sadašnji klub sa kojim ima još godinu dana ugovora.

Belgijanci, razumljivo, žele da ga prodaju, ali Bode želi jeftnije da prođe i pokušava da ispregovara pozajmicu igrača.

Upravo će od pregovaračkih moći predstavnika norveškog kluba direktno zavisiti da li će se i kada ovaj transfer realizovati.

Problem za Bode-Glimt je taj što mora da prijavi novog igrača do petka u ponoć kako bi on mogao da bude registorvan za prvu utakmicu u utorak u Norveškoj.

Norvežani, jasno, čine sve da se pojačaju iskusnim golgeterom sada kada su nadomak najvećeg uspeha u istoriji kluba i ono što je za njih vrlo bitno - velike novčane premije u slučaju plasmana u Ligu šampiona.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu