Nova vest
Fudbal 0

14.8.2024.

23:32

Ančeloti: Mbape ima kvalitet da postigne mnogo golova

Karlo Ančeloti je nastavio žetvu trofeja sa fudbalerima Reala.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Italijanski stručnjak je stigao Migela Munjoza i sada ima 14 pehara sa kraljevskim klubom, posle pobede nad Atalantom u Superkupu Evrope, 2:0 (0:0).

Blistao je Real naročito u drugom poluvremenu meča u Varšavi, kada su postignuta oba gola.

"Čast je  privilegija imati ovakve večeri, patiti, boriti se i na kraju pobediti. Mučili smo se malo u prvom delu, jer Atalanta igra jak pressing defanzivno. Meč se otvorio malo u drugom delu, oni su bili umorni, a mi dobili više prostora. U prvom poluvremenu su dobili više duela. Kada imamo prostora, Rodrigo, Vinisijus i Mbape su vrlo opasni. Belingemu sam rekao da je igrao dobro drugo poluvreme", kaže Italijan.

Kilijan Mbape je na debiju postigao gol u 68. minutu za konačnih 2:0. Upitan je može li Mbape da postigne tih 50 golova.

"Ima kvalitet da postigne mnogo golova. Moramo da tražimo ravnotežu u timu i danas smo je imali, iako u prvom delu meč nije bio spektakularan. Igrali su jaku odbranu". 

Na kraju, rekao je i šta Realu fali da igra na sto odsto.

"Igrači koji su stigli pre nedelju dana, došli su u dobroj formi. Ništa ne nedostaje, hvala vam. Moramo da radimo, borimo se i takmičimo u svakoj utakmici", zaključio je trofejni trener. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu