Nova vest
Fudbal 1

14.8.2024.

18:42

Škotlanđani u neverici: "Sudija pogurao Ukrajince"

Menadžer Glzagov Rendžersa Filip Klemon kaže da je crveni karton za njegovog igrača protiv Dinama iz Kijeva "najgora sudijska odluka koju je video za svojih 30 godina u fidbalu".

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Kijevljani su se plasirali u plej-of rundu na putu ka Ligi šampiona a ključni detalj meča, presudan za ishod ispostaviće se, bio je drugi žuti karton Brazilca Jeftea u 51. minutu.

Brojčano slabiji igrači Glazgova poklekli su, primili dva gola, na kraju eliminisani uprkos egalu iz prvog meča (1:1).

Svi kao jedan u taboru škotskog tima, i posredni i neporedni akteri, ističu pogrešnu odluku italijanskog sudije Marka Guide koja je promenila tok utakmice i odvela Rendžers u poraz.

"Video sam snimak, nije bilo prekršaja", rekao je trener Rendžersa Klemon još "vruće glave" za Bi-Bi-Si.

"Odrazio se bolje i to je sve što se desilo. Nije pomerao ruke ka protivniku niti je bilo šta sa njima uradio. Taj momenat bio je presudan, i na kraju, ubio je san mojih igrača i ubio je san više od 50.000 navijača i vi sada očekujete da će se bolje suditi", poručio je trener "policajaca".


Svi koji su bili uključeni u ovu debatu, bivši i aktuelni igrači Rednžersa, kao i stručni komentatori, saglasni su da faula nije bilo.

Bivši napadač Rendžersa Bili Dods ne može da razume odluku italijanskog sudije.

"Možda je bio sporan sam način na koji je Jefte išao na loptu, rizikovao je jer je već imao karton, ali ni govora nije bilo o prekršaju. To jesmešno. Svedoci smo da se fudbal modernizuje, ali pobogu, ako se dele žuti kartoni za nešto što nije ni prekršaj, da se igrač isključuej zbog toga - šta je poenta svega?", pita se Dods.

"Sudija - nije bio dovoljno dobar. Izvinite, vi ne bi trebalo da sudite utakmcie na ovom nivou", dodaje bivši igrač Rendžersa. 

Legendarni golman Alan Mekgregor je još oštriji u kritikama.

"To je bila apsolutno užasna odluka. Toliko je bila loša, mislim da taj sudija ne bi trebalo više da sudi utakmice Lige šampiona ove sezone. Svako sa iole solidnim vidom mogao je da to nije bio start za drugi žuti karton".

I dok se sa Ostrva nižu kritike na račun italijanskog sudije najmanje ih je za Brazilca kome, ipak, samo retki prebacuju što je u momentu kada je već imao žuti karton nepotrebno išao u rizičan start i "naterao" sudiju da mu pokaže drugu javnu opomenu. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

10 h

Novo Sport Video Menu