Nova vest
Fudbal 2

14.8.2024.

11:25

Istorijska "sedmica" Azera – Dinamo Zagreb strepi

Fudbaleri azerbejdžanskog šampiona Karabaga režirali su najveću senzaciju u revanš utakmicama treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Činjenica da su eliminisali Ludogorec nije senzacionalna i posebna sama po sebi već je to sam rezultat koji deluje nestvarno - 2:7!

Bio je to najteži poraz nekog bugarskog tima na svom terenu u evropskim takmičenjima. Istorijski!

Doduše, stigao je posle produžetka što, naravno, nimalo ne umanjuje utisak o podvigu Azerbejdžanaca i antologijskom krahu Bugara.

"Večiti" šampion naših istočnih komšija potučen je kao nikada do sada. Ni pobeda u prvoj utakmici u Azerbejdžanu (2:1) nije bila dovoljna da se domognu plej-of faze i dvomeča sa zagrebačkim Dinamom koji stoji kao poslednja prepreka na putu ka eliti. 

Nije Bugarima pomogla ni činjenica da su vodili od 23. minuta revaša golovima Kvada Antvija Duaha.

U tom trenutku Ludogorec je imao ukupnih 4:2.

Potom je usledio potop koji će se dugo pamtiti - šest golova gostiju i raspad bugarskog sastava. 

Već do poluvremena Karabag je preokrenuo golovima Benzie i Patrika Andradea, tako anulirao rezultat u zbiru i izborio produžetke.

Novi udarac Ludogorecu zadao je Bajramov u trećem minutu prvog produžetka i to je već bio trenutak potpune panike i početak kraja za prvaka Bugarske. 

U grozničavoj jurnjavi da oni anuliraju rezultat igrači domaćeg tima su surovo kažnjeni još tri puta do kraja produžetaka - u 111, 117. i 120. minutu.

Azeri, za koje irgaju bivši fudbaleri Zvezde i Partizana Marko Vešović i Marko Janković (starteri), bili su neumoljivi i efikasni do te mere da su koristili gotovo svaku ukazanu ppriliku da do vrha napune mrežu potonulih Bugara.

Razgrad i Bugari ne pamte ovakav fijasko.

Dinamo Zagreb ima i te kako da brine pred dvomeč sa osokoljenim prvakom Azerbejdžana koji je i u drugom kolu kvalifikacija, u dvomeču pre Ludogoreca, deklasirao i nejaki Linkoln ukupnim rezultatom 7:0.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu