Nova vest
Fudbal 6

14.8.2024.

13:35

"Majstorska predstava" Norvežana pred Zvezdu: "Moram da se uštinem"

Norveški prvak Bode-Glimt sa ogromnim elanom čeka prvi meč plej-ofa Lige šampiona sa Crvenom zvezdom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Ekipa trenera Kjetila Knutesna održala je još jedan čas fudbala na svom "Aspmira" stadionu, potukla je poljskog prvaka Jagieloniju 4:1, ukupno 5:1, i obezbedila minimum učešće u Ligi Evrope.

Apetiti Norvažana su, ipak, mnogo veći. Oni su savršeno svesni da su sposobni za više ciljeve. Zov Lige šampiona je veliki, a svi koji su svedočili ubedljivoj predstavi Bodea u utorak uveče ubeđeni su da ovaj tim može preskočiti i srpskog šampiona.

"Crvena zvezda je težak protivnik u revanšu u Beogradu ali kod kuće Bode ima dobre šanse. Mislim da je prilično jasno koji od dva tima će završiti u Ligi šampiona", samouvereno tvrdi stručni komentator norveškog portala "VG" Vegard Aulstad.

On je igru Knutsenovog tima protiv Jagileonije nazvao "majstorskom partijom".

Dodao je i da je revanš meč sa Polajicima bila najbolja utakmica Bodea ove sezone.

Oduševljeni su i sami igrači norveškog tima koji su u četiri meča dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona zabeželi isto toliko pobeda uz gol razliku 12:2.

Pre Jagielonije eliminisani su letonsku Rigu ukupnim rezultatom 5:0.

U Norveškoj su slavili 4:0.

"Nismo mogli da poželimo bolju partiju. Početak meča je bio težak, ali smo ostali fokusirani, naš kvalitet je došao do izražaja i sjajno smo odigrali do kraja", utisci su o meču sa Jagielonijom Jensa Petera Haugea, momka koji je svojevremeno bljesnuo protiv Milana da bi ga slavni klub brzo potom angažovao.

Profimedia

U međuvremenu je napustio "rosonere", završio na pozajmicama u Ajntrahtu i Gentu, potom je potpisao za pomenuti nemački klub, koji ga je ove godine poslao na pozajmicu u Bode-Glimt.

"Sjajan osećaj. Kada je spiker na stadionu izgovorio reči da smo u plej-ofu Lige šampiona, naježili smo se. Za to radimo, za to treniramo i sanjamo o tom trenutku. Došli smo u priliku da ovom klubu i ovom gradu podarimo Ligu šampiona, to je fantastično", kaže Hauge.

Kapiten ekipe Patrik Berg takođe je ovaj uspeh doživeo vrlo emotivno.

"Skoro da moram da se uštinem da bi shvatio da je sve ovo stvarno. Apsolutno fantastično, možda to sad ne shvatamo, ali za nekoliko godina kada okačimo kopačke o klin, pamtićemo ovaj trenutak", kaže Berg.

Igrači Bodea će do meča sa Zvezdom (20. avgust) odmarati i biće im to najduža pauza poslednjih nedelja pošto su od starta kvalifikacija za Ligu šampiona maltene u ritmu igranja utakmica na tri-četiri dana.

Bode je posle 19 kola lider norveškog šampionata sa osam bodova više od drugoplasiranog Vikinga.

Još jedan važan "adut" ovog tima je veštački teren na koji protivnici van Norveške uglavnom nisu navikli, Riga i Jagielonija su na svojoj koži najbolje osetili koliko je Bode opasan i efikasan na svom "bunjištu".

Zvezda će, podsetimo, "generalnu probu" za gostovanje u Norveškoj imati sa Čukaričkim (četvrtak 20) ali ne na Banovom Brdu već na veštačkoj travi stadiona u Pančevu, jer je teren "Brđana" oštećen i trenutno neupotrebljiv za igru, prema odluci Superlige.  

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu