Nova vest
Fudbal 22

13.8.2024.

20:52

Zvezda saznala protivnika za LŠ!

Fudbaleri Bode/Glimta biće rivali Crvenoj zvezdi u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia/Ivar Olsen/PressFocus

Norveški šampion je savladao poljskog, tim Jagjelonije rezultatom 4:1, nakon što je slavio i na gostovanju prošle sedmice sa 1:0.

Prvi susret plej-ofa kvalifikacija između Bode/Glimta i Crvene zvezde igraće se 20. avgusta (21.00) u Norveškoj, dok je revanš na programu 28. avgusta u Beogradu, takođe u 21.00 čas.

Meč na "Aspmira" stadionu u Bodeu počeo je iznenađujuće, pošto su Poljaci poveli već u četvrtom minutu posle autogola Patrika Berga.

Dobro su se držali igrači Jagjelonije tokom prvog poluvremena, imali aktivan rezultat, međutim, u finišu domaći su se vratili.

Najpre je u 34. minutu Sondre Fet izjednačio, da bi u 38. Isak Mata preokrenuo situaciju na semaforu.

Spomenuti Fet je približio svoj tim narednoj rundi golom u 56. minutu, da bi Kasper Heg u 71. minutu stavio tačku na ovaj dvomeč.

Inače, Bode/Glimt dugo nije igrao Evropu, sve do pre nekoliko godina, tačnije sezone 2021/22, kada je stigao do četvrtfinala Lige konferencije.

Zaustavila ga je Roma u dvomeču ukupnim rezultatom 5:2, da bi sezonu kasnije u Ligi Evrope zauzeo treće mesto u grupi, pre nego što ga je u 1/16 finala Lige konferencija porazio Leh Poznan.

Podeli:

Komentari 22

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu