Nova vest
Fudbal 0

8.8.2024.

22:25

Potencijalni rivali Partizana i Vojvodine remizirali

Fudbaleri danskog Silkeborga i belgijskog Genta odigrali su nerešeno 2:2 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/BELGA PHOTO HENNING BAGGER

Pobednik ovog dvomeča potencijalni je rival Partizana u plej-ofu za Ligu konferencija, ukoliko vicešampion Srbije ispadne od švajcarskog Lugana.

Ukoliko Partizan eliminiše Lugano igraće protiv Bešiktaša u plej-ofu Lige Evrope.

Toni Adamsen je u 49. minutu doveo domaće u vođstvo iz penala. U 61. Portugalac Pedro Gančas je autogolom omogućio Gentu da izjednači u 61. minutu.

U nadoknadi vremena pala su dva gola. Prvo je Englez Maks Din u 90+3. minutu doneo Gentu potpuni preokret, ali je drugim golom na meču Adamsen postavio konačan rezultat u 90+5. minutu.

Revanš meč igra se sledećeg četvrtka u Belgiji.

Fudbaleri finskog Ilvesa i švedskog Đurgardena odigrali su nerešeno 1:1 u meču koji se pomno prati u u Srbiji jer će bolji iz tog dvomeča biti rival pobedniku duela Maribor - Vojvodina u plej-ofu Lige konferencija.

Gosti su u Tampereu poveli golom Gustava Vikhajma. Norvežanin je u 58. minutu bio strelac posle asistencije Oskara Falenijusa. Rope Riski je u 66. minutu postavio konačan rezultat posle dodavanja Donija Arifija.

Revanš meč igraće se sledećeg četvrtka u glavnom gradu Švedske Stokholmu, a ko prođe biće domaćin Mariboru ili Vojvodini 22. avgusta u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu