Nova vest
Fudbal 0

8.8.2024.

22:17

Partizan na skeneru B92.sport: Poniranje se nastavlja

Partizan je prošao bolje nego pre sedam dana protiv Dinamo Kijeva, ali situacija nije ništa bolja. Naprotiv...

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Peđa Milosavljević/Starsport

Ovog puta bilo je "samo" 0:1, ali nema nikakvog ohrabrenja da bi u revanšu moglo da bude drugačije.

Partizan je ovog puta dobio loptu, ali kao da nije hteo, nije smeo ili nije umeo da napadne Lugano. Više se pokušavalo dugim loptama i kontranapadima, nego smislenim akcijama.

Utisak je da su mnogi "lončići pobrkani" u timu, te da igrači ne igraju na pozicijama na kojima bi trebalo, kao i da ne znaju šta bi trebalo da rade na terenu.

Jasno je da uigravanje još traje, ali vremena više gotovo da uopšte nema i smeši se nova "sezona kupanja" za crno-bele.

Jer, ako bi Partizan još jednom ostao bez grupne faze i novca potrebnog za život, neće biti nikakve šanse da se ovo poniranje kluba iz Humske zaustavi.

B92.sport/IJ

Golman i odbrana:

Aleksandar Jovanović – Za razliku od prethodnog dvomeča protiv Dinamo Kijeva, ovog puta je golman crno-belih imao dosta manje posla. Nisu igrači švajcarskog viceprvaka bili puno zainteresovani da napadnu u prvom delu, osim nekoliko nepreciznih udaraca sa distance. Do tada, praktično, nije morao mnogo da se pomuči za "dnevnicu". Ali u nastavku su gosti "osetili krv" i par puta ga okušali, a u 73. minutu i savladali, na žalost, ovog puta veoma preciznim udarcem sa distance.

Nejtan de Medina – Nije baš uobičajeno videti tako korpulentnog momka na desnom boku, a da je štoper do njega vidno sitniji. Ali, ovog puta je bilo koliko-toliko delotvorno, pošto je De Medina zatvorio svoju stranu i nije dozvolio preveliku "promaju" u većem delu susreta. U napadu je bio neupotrebljiv.

Svetozar Marković – Uz smanjeni obim posla nego pre sedam dana je "prodisao" i pružio nešto bolju partiju. Imao je nekoliko intervencija iz edicije solidnih, ali onih pravih kapitenskih poteza od njega, praktično, nema.

Nihad Mujakić – Po skromnom mišljenju, bolji deo štoperskog tandema. Uvek na lopti, bilo u vazduhu ili na travi. Deluje sve uigraniji u tandemu sa Markovićem i definitivno obojici više prija ova formacija nego prošlonedeljna sa trojicom štopera. Shvatio je to, čini se, i Aleksandar Stanojević.

Mario Jurčević – I on je dobio nešto povučeniju ulogu, sa više defanzivnih obaveza, te je uz pomoć Zubaira sveo na minimum napade Lugana po svojoj strani. Partizan je dobio korektnog beka, verovatno ništa više od toga, ali bi Slovenac tek mogao da doprinese kada se bude uigrao i uklopio u zamisli novog trenera.

Peđa Milosavljević/Starsport

Vezni red i napad:

Kervin Arijaga – Nedostajao je do večeras na terenu, što se videlo već u uvodnim minutima. Doneo je mirnoću na sredini, u prijemu, zagrađivanju i predaji lopte. Nekoliko puta je pokušao oštrim i dugim dijagonalama da pronađe krila. Nije uvek uspeo, ali je makar probao, a Partizanu je kao hleb nasušni potreban taj pas unapred. U par navrata je izvrsnim postavljanjem zaustavio ozbiljne pokušaje rivala. U odnosu na prošlonedeljnog Ovusua je veliki iskorak.

Gajas Zahid (do 79. minuta) – Još jednom je bio zadnji vezni, a svi jako dobro znamo da je mnogo produktivniji na ofanzivnijoj poziciji. I on je, izgleda, imao direktivu da pokušava dugim loptama da uposli napadače. Čim je bio bliži golu, kao u 35. minutu, namestio je zicer Severini. Ako i kada bude stigla ta dugo čekana "osmica", verovatno će se i Norvežanin pomeriti napred, tamo gde mu je i mesto.

Ksander Severina (do 58. minuta) – Imao je nekoliko situacija da napadne "jedan na jedan", ali nije bio produktivan kao što ume. Kao da mu se ove večeri nije igrao fudbal. To se donekle videlo u 35. minutu, kada je mogao da se proslavi, ali je slabo šutirao i nije iskoristio ogromnu šansu koju mu je pripremo Zahid.

Aldo Kalulu (do 58. minuta) – Prinudni polušpic se nije Bog zna kako snašao na tom mestu. Više je bio "lažna desetka", koja ne zna gde joj je mesto. Trčao je napred, nazad, levo, desno, ali se videlo da nije on taj koji će namestiti gol. Bliži je bio postizanju istog, ali nije mu se dalo.

Zubairu Ibrahim (do 46. minuta) – Deluje da bi mogao da bude zanimljivo pojačanje za crno-bele, ali to nije pokazao na ovom susretu. Pokušao je da se istakne, nije u tome uspeo i zato je ostao u svlačionici već na poluvremenu.

Mateus Saldanja (do 74. minuta) – Koliko god da je "odsutan" i da mu je glava "tamo negde", kao i da na ovom susretu ponovo nije ništa pokazao, i dalje je napadač bez koga će Partizan biti nemerljivo slabiji. Uvek privlači pažnju nekoliko čuvara i time otvara saigračima prostor. A to je po trenutnom stilu igre Partizana, uglavnom, najveća šansa da se bilo šta uradi u napadu.

Peđa Milosavljević/Starsport

Izmene:

Jungdžun Goh (od 46. minuta) – Korejac uvek igra sa energijom, to kod njega nikada nije sporno, ali u najvećem broju slučaja bez iole kakvog kvaliteta to nije dovoljno. Kao što je bio slučaj i večeras.

Bibars Natho (od 58. minuta) – Ljubimac domaćih navijača, dobio je najveće aplauze i po ulasku i po izlasku sa terena. Ali, vidi se da su ga stigle godine i da je magija koju je nekada "puštao" više nije toliko jaka.

Žoao Grimaldo (od 58. minuta) – Tek treba da se dokaže. Mladi Peruanac je debitovao u evropskim takmičenjima, što bi u nekoj perspektivi moglo da bude njemu lično bitno. Ali će debi pamtiti samo po toj triviji, i ni po čemu drugom urađenom na terenu.

Đorđe Jovanović (od 74. minuta) – Za kratko vreme je stigao da pokaže da nije nivo Saldanje i da će Partizan, ako ostane samo na njemu, u špicu napada biti ozbiljno "otupljen".

Nemanja Nikolić (od 79. minuta) – Premalo na terenu da bi bilo šta uradio, verovatno se zakasnilo sa njegovim uvođenjem u igru.

Peđa Milosavljević/Starsport

Trener:

Aleksandar Stanojević – Vrteo je glavom po izlasku sa terena, iako su ga malobrojni navijači oslovili sa "ti si prvi trener, Stanoje". Nema čime da bude zadovoljan ni ove večeri, mada je uradio više na tom polju nego pre sedam dana. Definitivno je da Partizan mora da igra u formaciji 4-2-3-1, ali sa drugačijom preraspodelom uloga i mesta u timu. Neki igrači, poput Zahida i Kalulua ne igraju na svojim pozicijama, što definitivno utiče na njihove igre. Utisak je tek za nijansu bolji, ali šta to vredi kada je Partizan na korak od nove eliminacije i sve bliži kraju evropske odiseje već u "sezoni kupanja".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu