Nova vest
Fudbal 9

8.8.2024.

22:14

Tuga Vojvodine – Maribor slavio golom u 90+8'

Fudbaleri Vojvodine izgubili su od Maribora prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija rezultatom 2:1.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
B92.sport

Novosađanima je ovo treća evropska utakmica ovog leta i verovatno jedna od najmaleroznijih u novijoj istoriji. Izabranici Božidara Bandovića svašta su imali da istrpe u četvrtak uveče u "Ljudskom vrtu"...

Dve prinudne izmene zbog povreda igrača (Radulović i Poletanović), uzalud odbranjeni penal Carevića (Iličić iz odbitka dao gol), potom prečku koja ih je u tom momentu sprečila da poravnaju, onda ih je snašao i crveni karton (Medojević) i na kraju, taman kada su Novosađani pomislili da su sve muke prošle i da nose kući egal - kapitulirali su u osmom minutu nadoknade vremena!

Kvalifikacije za LK, 3. kolo

Maribor - Vojvodina 2:1 (0:0)
Strelci: Iličić 59, Soudani 90+8 - Seri 77
Stadion: Ljudski Vrt
Sudija: Daniel Stefanski (Poljska)

Junak Maribora je Alžirac El Arbi Soudani koji je u 67. minutu ušao sa klupe umesto Barišića i pred sam kraj, bukvalno u psolednjem minutu, matirao Carevića..

Prethodno, Iličić je iz druog pokušaja, pošto je promašio šut se bele tačke, matirao večeras sjajnog Carevića i doneo vođstvo svom timu.

Nedugo potom Medojević je zbog oštrog starta i preterane nervoze zaradio direktan crveni karton i ostavio drugove na "cedilu".

Prečka gola Maribora tresla se nedugo pre toga kada je Ivanović sjajno gađao na asistenciju Vukana Savićevića iz prekida, u momentu kada su svi očekivali ubačenu loptu.

 

MARIBOR: Jug - Širvis, Vidmar, Karič, Milec (od 78. Sikošek) - Ž. Repas (od 87. Boris), J. Repas - Barišić (od 67. Sudani), Iličić, Božić - Bogre (od 67. Jakupović).

VOJVODINA: Carević - Butean, Sičenje, Crnomarković, Baros - Poletanović (od 50. Medojević), Petrović, Savićević - Radulović (od 33. Ivanović), Bamidele, Seri.

Sjajni igrači Voše nisu odstupali od hrabre igre uprkos igraču manje u polju, za takav pristup nagrađeni su golom sveprisutnog Serija koji je iskoristio smušenost odbrane Maribora, te "dupli pas" sa Bamieleom i poravnao u pravom trenutku.

Nažalost, odbrana Voše nije izdražala do samog kraja.

Meč je produžen šest minuta, potom još tri zbog ukazivanja pomoći Careviću i baš u tom intervalu stigao je pogodak domaćih, njihovo veliko slavlje i duboko razočaranje na licima igrača srpskog tima.

Daleko od toga da je Voša ovde završila priču, prava borba tek predstoji u revanšu koji se igra u Bačkoj Topoli.

Najvažnije momente utakmice sa "Ljudskog vrta" mogli ste da pratite u nastavku uz BLOG B92.sport.

Završeno

19:09

Semafor
Iličić 59, Soudani 90+8 - Seri 78
  MAR   VOJ  
  2 : 1  

22:31

Kraj!

Neverovatan poraz Vojvodine, kapitulirali su Novosađani u osmom minutu nadoknade vremena!

Maribor u Bačku Topolu na revanš ipak donosi prednost - 2:1. 
 

22:10

90+8' GOL

Neverovatno, Vojvodina je primila gol u poslednjim momentima utakmice...

22:09

90+3' Carević na zemlji

Ukazuje mu se pomoć, sudija pokazuje da će i ovaj prekid biti nadoknađen. Još malo je potrebno Novosađanima da iz Maribora odnesu sjajan rezultat.

22:05

90' Još šest minuta

Umalo Vojvodina da postigne i drugi gol i dođe do velikog preokreta. Seri je ubacio iz prekdia pred gol, tamo Ivanović pokušao glavom ali nije to bio najprecizniji pokušaj. Ipak, važno j da je lopta što dalje od gola Carevića.

22:04

89' Nikolić umesto Savićevića

Učvršćuje defanzivni bedem Božović, ulazi Lazar Nikolić, menja odličnog Vukana Savićevića.

22:02

87' Psoeldnje izmene kod Slovenaca

Bolris ulazi umesto Repasa, a Burle menja Božića. Maribor nema više izmena.

22:00

86' Žuti za Bamidelea

Povukao je sa leđa Bamidele igrača slovenačkog tima, dobija i on žuti karton, ali manje je to važno sada kada svim silama treba odbraniti rezultat.

22:00

85' Pirvisu opomena

Bek Maribora sada dobija javnu opomenu.

21:56

82' Brane se gosti

Očekivano, brojčano jači igrači Maribora sada kreću jače pred sam kraj, imaju višak na terenu i pokušaće to da iskoriste.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu