Nova vest
Fudbal 0

7.8.2024.

21:14

Nesrećan kraj Mornara u Mađarskoj – golove primili u 90+8' i 90+9'

Fudbaleri Mornara iz Bara pretrpeli su ubedljiv poraz u Mađarskoj protiv ekipe Pakšija rezultatom 3:0 iako su do 90+8' imali samo minimalan deficit.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Prodimedia/R.R./ATAImages

Ekipa koja je u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisala kragujevački Radnički dva gola je primila duboko u nadoknadi vremena, za konačnih 3:0 i gotovo eliminaciju iz Evrope.

Strelci za mađarski tim bili su Daniel Bode u 59. minutu, Balint Sabo u 90+8' iz penala i Barna Tot minut kasnije.

Meč je inače produžen deset minuta i baš u tom periodu odlični Mornar je poklekao i kapitulirao dva puta - i to sa dva igrača manje.

Gosti su još od finiša poluvremena ostali bez francuskog napadača Krisa Marlona Ondong-Mbea, zbog oštrog starta nad protivničkim fudbaleorm.

Iako je dvostruki strelac protiv Radničkog na vreme, čini se, povukao nogu i samo po štucnama zakačio igrača Pakšija, beloruski sudija Dmitrijev je odlučio da ga isključi nakon dvominutnog gledanja TV ekrana.

VAR je presudio Baranima i u devetom minutu nadoknade kada je preinačio odluku sudije da svira prekršaj tik pred kaznenim prostorom.

Prekršaj je, kako se ispostavilo, bio unutar šesnaesterca.

Mornar je tada već dvadesetak minuta igrao sa dva igrača manje pošto je Đurišić u 76. minutu zaradio drugu jasvnu opomenu.

Sabo je iz penala udvostručio prednost domaćih da bi Tot svega minut kasnije poptuno dotukao crnogorski sastav.

Više nego ubedljivu pobedu u zabeležio je švedski Haken, savladao je estonski Paide 6:1 i praktično overio prolaz u plej-if rundu, dok će prednost, ali minimalnu, u goste poneti i Kopenhagen koji je ove večeri porazio češku Ostravu (1:0).

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu