Nova vest
Fudbal 1

5.8.2024.

9:20

Vojvodina može na Čelsi, TSC protiv Lazetića – potencijalne rivale saznao i Partizan

Fudbaleri Partizana i TSC saznali su potencijalne rivale u plej-ofu Lige Evrope, a Vojvodina u kvalifikacijma za grupnu fazu Lige konferencija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crno-beli bi, ukoliko prethodno izbace Lugano, u najgorem slučaju igrali sa turskim Bešiktašem.

Osim tima iz Istanbula. potencijalni protivnici su i pobednici duela Dinamo (Belorusija) – Linkoln (Gibraltar) i Petrokub (Moldavija) – TNS (Vels), odnosno poraženi iz duela kvalifikacija za Ligu šampiona Jagelonija (Poljska) – Bodo Glimt (Norveška).

Pre toga, Partizan igra prvi meč sa švajcarskim predstavnikom 8. avgusta, a revanš sedam dana kasnije.

Kad je TSC u pitanju, u Bačku Topolu bi mogao da se vrati doskorašnji trener te ekipe Žarko Lazetić.  Njegov Makabi iz Tel Aviva prethodno treba da izbaci litvanski Panvežis.

Drugi potencijalni rivali su pobednici duela Malme (Švedska) – PAOK (Grčka) ili Slovan (Slovačka) – APOEL (Kipar).

Mečevi plej-ofa se igraju 22. i 29. avgusta, a sa kim će tačno igrati srpski klubovi znaćemo posle 13 časova kada počinje žreb u Nionu.

Sat vremena kasnije počinje žreb za plej-of grupne faze za Ligu konferencija, gde će igrati i novosadska Vojvodina ako prethodno izbaci Maribor.

Vojvodina bi mogla da igra protiv Čelsija ili pobednik nekog od dula: Iberija (Gruzija) – Istanbul Bašakšehir (Turska), Mlada Boleslav (Češka) – Hapoel Ber Ševa (Izrael), Ilves (Finska) – Đurgarden (Švedska), Molde (Norveška) – Serkl Briž (Belgija).

Utakmice plej-ofa za Ligu konferencija se igraju 8. i 15. avgusta.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu