Nova vest
Fudbal 0

1.8.2024.

22:50

Bandović: "Ponosan sam"

Trener Vojvodine Božidar Bandović je izneo utiske posle eliminacije iz kvalifikacija Lige Evrope.

Aleksandar Stajkovac
Peđa Milosavljević/Starsport

Vojvodina je poražena od Ajaksa u dvomeču, prvo je u Amsterdamu izgubila 1:0, a potom u Bačkoj Topoli sa 3:1.

Ekipa iz Nogog Sada je zaustavljena u drugom kolu kvalifikacija za drugo po kvalitetu kontinentalno takmičenje, ali će nastaviti sa borbom za Evropu u Ligi konferencija.

"Ja kao trener mogu da budem ponosan na ove dve utakmice, na način koji smo igrali i suprostavili se Ajaksu. Vojvodina je veliki klub, način na koji smo se borili smo parirali odlično. Bili smo u rezultatu do 85. minuta. Prvo poluvreme u nekim segmentima, igrali smo defanzivnije. Imali smo šansu sa Mihom (Ivanovićem) u 45. minutu. Da smo pogodili možda bi drugačija utakmica bila. Drugo poluvreme sam zadovoljan, osim gola koji smo primili. Ipak, dali smo gol, dobro smo stajali na terenu, ali primili smo drugi pogodak na njihov individualni kvalitet. Kad ne prođeš dalje, ostaje žal za prolaskom. Ono što bih želeo da kažem, pobednički mentalitet nije talenat, već priprema, fokusiranje i disciplina. Mi kao klub i tim imamo viziju i cilj. Desiće se ovakvih utakmica, ali trebamo da budemo ponosni. Ne treba zaboraviti viziju i cilj. Moramo da izađemo bolji iz ovoga, ogromno je iskustvo iz ove dve utakmice, pokazali smo da možemo. Očekuje nas Liga konferencije i Maribor, ali moramo da se vratimo i prvenstvu. Hvala navijačima na podršci, bravo mojim momcima", rekao je Bandović.

Da li Vojvodina ovako treba da igra?

"Sve što smo odigrali ove godine, to je naš stil igre, moja vizija, da igramo napadački sa energijom, jak intezitet 90. minuta. To smo i pokazali. Hoćemo da dominiramo u prvenstvu, najteži je deo taktički kad protivnika hoćemo da spustimo u niskoj zoni, da bi imali puno šansi i dali gol. Mislim da je to pravi put, nama treba još vremena da bi taj intezitet postigli. Ne ide to iz meseca u mesec, ali smo mnogo napredovali i pokazali dobre stvari. Ne govorim to zbog sebe, nego i zbog igrača. Oni to prihvataju, imamo dobru atmosferu, idemo dalje".

Šta je sa Koraćem, zašto nije igrao?

"Što se tiče povreda, ne pamtim da smo imali povredu u nekih sedam meseci da je nekoliko igrača van. Mi to nemamo. Uredu je, nije igrao zato što ja mislim. Svi će da imaju šansu. Najvažnije u ovom trenutku da i ovi sa klupe i ovi što igraju da smo tim. Imamo mnogo utakmica, igraće svi. Dobiće šansu. Vukanović je dobio udarac, trebalo bi da bude dobro."

Sičenje je odigrao odličan.

"Sva pojačanja koja sam tražio sam dobio. Imamo izvanrednu komunikaciju u klubu. Ne bih pričao individualno, mi smo tim, igramo kao tim. Pojedinac može da se istakne dobrom utakmicom ili davanjem golova. Ima kvaliteta, sigurno će da pomogne tima. Nije važno koliko ćeš utakmica da igraš, nego koliko će da pomogne timu. Nije bitno da li ćeš da igra 15 ili 20 utakmica, nego koliko ćeš dobar da budeš", rekao je Bandović.

Igralo se u Bačkoj Topoli, da li je žal?

"Žao mi je što nismo igrali na Karađorđu. Bio bi pun stadion, ali ne volim izgovore, analiziraću šta možemo bolje da odigramo. Moj san jeste da sa Vojvodinom da igram pred punim stadionom i nadam se da će i to uskoro biti".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

3 h

Novo Sport Video Menu