Nova vest
Fudbal 13

1.8.2024.

21:57

Novi poraz srpskog fudbala – Ajaks preveliki zalogaj za Vojvodinu

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od Ajaksa i u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ovog puta 3:1, ukupno 4:1, pa će dalje kroz Ligu konferencija gde ih čeka Maribor.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

U prvoj utakmici u Amsterdamu "kopljanici" su pobedili 1:0 tek golom u samoj završnici utakmice, a u Bačkoj Topoli, u zaista lepom ambijentu, pokazali su da su u ovom trenutku mnogo bolji tim.

Bili su još ubedljiviji.

Strelci za goste u četvrtak uveče u Bačkoj ravnici bili su Šutalo u 53. minutu, Hato u 85. i Traore u drugom minutu nadoknade.

Gol nade za Novosađane zapravo je bio autogol Šutala na pokušaj centaršuta rezerviste Lazara Nikolića, u tom trenutku za 1:1. Igrao se 59. minut.

Bilo je to, ipak, sve, ili skoro sve, sa napadačkog repertoara Voše koja je pokazala sračnost, solidan kvalitet, borbu, ali da bi se eliminisao tim poput Ajaksa potrebno je mnogo više aduta. 
 

Kvalifikacija za LE (revanš meč 2. kola)

Vojvodina - Ajaks 1:3 (prvi meč 0:1)
Strelci: Šutalo 53, Hato 85, Traore 90+2 - Šutalo ag. 59.
Stadion: "TSC Arena" (Bačka Topola)
Sudija: Arda Kerdešler (Turska)

Vojvodina piše šesti uzastopni evro poraz, još jedan i za srpski fudbal čiji se klupski koeficijent može dodatno strmoglaviti usled serije neuspeha. 

Na kraju lepa slika sa stadiona u Bačkoj Topoli - navijači Vojvodine aplauzima su nagradili igrače Božidara Bandovića za prikazano u dvomeču sa evropskim velikanom.

Zaslužili su.

B92.sport

U isto vreme, Maribor je u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija kao gost poražen od rumunske Krajove 3:2, ali ide dalje zbog pobede u prvoj utakmici od 2:0. Strelci za slovenački tim u revanšu bili su Iličić i Jakupović.

Vojvodina će definitivno moći da se pobije sa Mariborčanima koji su rival po meri Bandovićevog tima. Ajaks je, ipak, neka druga dimenzija.

Ostaje samo pitanje da li će u tom dvomeču trener Voše moći da računa na iskusnog Vukanovića koji je zbog povrede morao da izađe već u prvom poluvremenu meča sa Ajaksom.

I taj detalj je donekle poremetio koncepciju i napadački ritam igre Novosađana.

Sve u svemu, dvostruka pobeda Ajaksa čista kao suza ali i odlična partija srpskog tima u oba meča. 

Meč sa "TSC Arene" mogli ste da pratite uz LIVE BLOG na B92.net u nastavku.

Završeno

19:02

Semafor
Šutalo 59. ag - Šutalo 52, Hato 85, Traore 90+2 (prvi meč 0:1)
  VOJ   AJA  
  1 : 3  

21:53

Kraj - pobeda Ajaksa

Fudbaleri ajaksa pobedili su Vojvodinu 3:1, ukupno 4:1, i plasirali se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope gde ih čeka Panatinaikos.

Novosađani se sele na teren Lige konferencija, u treće kolo kvalifikacija za to takmičenje, a rival u toj rundi biće im Maribor.

21:52

90+2' Gol

Traore stavlja tačku, rezervista gostiju matira Carevića i donosi gostima ubedljivih 3:1 u smirja utakmice.

21:50

90' Igraće se još pet minuta

Još toliko vremena nade za Vojvodinu da izbegne poraz pošto će do pobede vrlo teško stići.

21:49

89' Umalo 1:3

Sičenje je ponovo spasio Vojvodinu intervencijom na gol liniji. Carević je već bio matiran. Kenijac se opet pravovremeno postavio i sjajno odreagovao.

21:46

87' Veličković neprecizan

Ohrabrio se rezervista Vojvodine Veličković, nego kako, šutirao sa 17-18 metara, gađao ej dalji ugao, ali to nije bio precizan udarac. Svakako dobra odluka ovog momka. Ostao je sam na šutu.

21:45

85' Gol

Majstorija Hata, perfektan udarac iz kaznenog prostora u gornji desni ugao Carevića. Ajaks ponovo vodi, Novosađani pred eliminacijom iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

21:40

82' Pasver čita Serija

Lep napad Vojvodine, Petrović je "izbacio" Serija koji je trčavao po levoj strani, imao dovoljno vremena da se namesti, pogleda, uputi centaršut mešutim iskusni golman Ajaksa je pročitao nameru igrača Voše i autoritativno ukrotio loptu.

21:39

80' Poslednja izmena Fariolija

Bertrand Traore ulazisa klupe, zamenio je Čubu Akpoma.

21:38

79' Hato za uzdahe

Opasan, silovit udarac beka gostiju Hatoa - snažno je raspalio po lopti sa 16 metara iskosa i prebacio je preko prečke. Nije to bilo daleko od gola Carevića.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu