Nova vest
Fudbal 1

1.8.2024.

12:46

Trener Dinama imao poruku za Srbiju posle pobede nad Partizanom

Oleksandr Šovkovski, trener fudbalera kijevskog Dinama, bio je zadovoljan nakon prolaska njegovog tima u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Wojciech Szubartowski

Dinamo je u sredu uveče gostovao u Humskoj na revanšu protiv Partizana i slavio sa 3:0. Sa ukupnih 9:2 su prošli dalje.

Pre njih niko nije postigao devet golova protiv Partizana u evropskim dvomečima.

Meč je obeležila i povreda Maksima Dijačuka, o čemu je njegov trener govorio na startu konferencije za medije.

"Čestitam pobedu svom klubu, ova pobeda je veliki korak za nas i nije konačan korak, očekuju nas mnoge teške utakmice, bez obzira što je ova pobeda važna, videli smo da je jedan od naših igrača povređen i čeka ga dug oporavak. Povrede doživljavamo lično i zajedno sa njima proživljavamo oporavak. Ne znam da vam kažem puno o tome, ali smo zabrinuti za njega", rekao je Šovkovski na startu.

Uprkos bojazni za sopstvenu bezbednost, Ukrajinci su se u Beogradu naposletku osećali bezbedno.

"Hvala vam na pitanju, mogu da potvrdim da je sve bilo u najboljem redu, da su nas dobro dočekali i ugostili. Želim da kažem da je predsednik naše zemlje pre našeg dolaska ovamo istakao zahvalnost vlastima Srbije i celom narodu za podršku koju pružaju u situaciji u kojoj se nalazimo, koja je dobro poznata svima", dodao je Šovkovski.

Uprkos ubedljivom trijumfu, smatra da ima prostora za napredak.

"Naravno, ja kao trener moram da vidim mane i gde poboljšati igru. Ako ne bih video, to bi značilo da završavam karijeru, moram da vodim računu o napretku svojih igrača. Zadovoljan sam motivacijom, igrom, kako oni napreduju, a posebno zadovoljstvo imam za kolektiv Dinama iz Kijeva, koji funkcioniše kao jedan organizam i zadovoljan sam šta smo uspeli da izgradimo. Igrači pokazuju jedno, jedinstvena su ekipa", zaključio je Šovkovski.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu