Nova vest
Fudbal 1

1.8.2024.

11:30

Vojvodina na novom testu – da li može iznenadi Ajaks u Bačkoj Topoli?

Fudbaleri Vojvodine dočekuju holandski Ajaks, u okviru revanš utakmice drugog kola Lige Evrope.

Aleksandar Stajkovac
Srdjan Stevanovic/Starsport

Utakmica je na programu od 20 časova na stadionu TSC-a u Bačkoj Topoli.

U prvoj utakmici odigranoj u Amsterdamu, holandski tim je slavio sa 1:0. Vojvodina je pružila dobar otpor, ali je Lazar Carević kapitulirao u 86. minutu posle šuta Branka van den Bomena.

Ekipa iz Novog Sada je i dalje u igri da izbori treće kolo kvalifikacija, gde bi ih eventualno čekao pobednik domeča Panatinaikos – Botev Plovdiv. Ukoliko ne izbore plasman očekuje ih borba u trećem kolu Lige konferencija progi. Kluž (Rumunija) ili Neman (Belorusija), Žalgiris (Litvanija) ili Pafos (Kipar), Dnjepar (Ukrajina) ili Puskaš Akademija (Mađarska), AEK Atina (Grčka) ili Inter Klub Eskaldes (Andora), Maribor (Slovenija) ili Univerzitatea Krajova (Rumunija).

Ajaks je prošle sezone imao veoma lošu sezonu, završio je kao petoplasirani u ligi, što je ispod očekivanja za klub takvog renome, ipak ove sezone su doveli perspektivnog mladog trenera Italijans Frančeska Fariolija, napravili rekonstrukciju u timu kako bi pokušali da de vrate na vrh, iako konkurencija nije nimalo slaba.

Jedan od najpoznatijih fudbalera koji nastupa za holandski tim je svakako Džordan Henderson, bivši dugogodišnji kapiten Liverpula, koji je prošle zime stigao iz Saudijske Arabije.

Ekipa je sklop mladih igrača iz njihovog omladinskog pogona, a znamo da imaju jednu od najboljih škola fudbala na svetu i iskusnih igrača, koji su se oprobali ili ostavili trag u ligama petica.

Farioli je odstranio je iz ekipe Borna Sosu, Ovena Vijndala, Silvana Vosu i Benjamina Tahirovića. Oni treniraju sa omladinskom ekipom i nisu doputovali u Srbiju.  

Sa druge strane i Vojvodina je ozbiljno ušla u novu sezonu, posle odličnih priprema gde je ostvaren veći broj pobeda, odlično je startovala u domaćem šampionatu, gde je savladan Tekstilac (3:1).

Zadržana je okosnica tima i veći broj igrača od prošle sezone, a dovedena su nova imena poput Slobodana Medojevića, Nigerijca Delea iz Radničkog iz Niša, a vratio se i nekadašnji kapiten Marko Poletanović. Tu je i mlada snaga poput Lazara Nikolića, koji je stigao iz Crvene zvezde.

Reč trenera

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

"Odigrali smo dobru prvu utakmicu, ali Ajaks ima prednost od jednog gola. Biće veoma teško i zato ćemo morati da budemo maksimalno fokusirani, pošto preko puta imamo veoma dobar tim i veliki klub. Ipak, imali smo dovoljno vremena da se odmorimo, analizirali smo rivala i spremni smo da budemo istrajni tokom čitavih 90 minuta i učinimo sve da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović uoči revanša sa Ajaksom.

Bandović je poručio da je atmosfera u ekipi odlična, da su svi igrači spremni i zdravi za revanš.

"Od prvog dana letnjih priprema nismo imali problema sa povredama. Atmosfera je odlična, što smo održali od prošle sezone, možda je sada čak i bolja i zaista sam imam što imamo ovakav kolektiv. Igrači daju maksimum na svakom treningu i navijači prepoznaju tu energiju i čast je raditi sa ovom ekipom. Osim taktičkog i fizičkog, psihološki plan je veoma važan i kada imate dobar timski duh, onda tim nema limit i to je moje mišljenje".

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu