Nova vest
Fudbal 0

31.7.2024.

23:37

Srbin "rešetao" u Švedskoj, Dragovićeva Austrija eliminisana posle velike drame

Završeno je drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Fudbaleri su ubedljivo pobedili Didelanž, rezultatom 6:1, u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija i ukupnim rezultatom 12:3 otišli su dalje.

Dvostruki strelac u tom dominantnom trijumfu bio je srpski fudbaler Srđan Hristić koji je postigao dva pogotka.

Didelanž je poveo golom Bojića u 4. minutu, izjednačenje je stiglo već u 16. preko Agbonifa koji je 11 minuta kasnije postigao i drugi gol, za preokret.

Na 3:1 povisio je Hristić i otišlo se na poluvreme sa tim rezultatom, da bi po povratku Hristić ponovo zatresao mrežu Didelanža u 48. minutu za visokih 4:1, a Nijule i Hamar su u 53. i 58. minutu završili posao.
 


Aleksandar Dragović je nedavno iz Crvene zvezde prešao u Austriju iz Beča i oni su posle velike drame poraženi od finskog Ilvesa.

Ilves je prvi meč dobio rezultatom 3:2, a onda je identičnim rezultatom Austrija pobedila u Beču.

Maloun i Gruber su rano pogodili za vođstvo Austrije, da bi Ala-Milimaki u 30. minutu smanjio na 2:1. Potom je Beri pogodio za 3:1, a golom Menpe u 89. minutu je utakmica otišla u produžetke.

I tamo je Austrija prva došla do gola, u 97. minutu je mrežu zatresao Prelec, a onda je Soderbak u 112. minutu pogodio i gledali smo penal seriju.

U penal seriji je Ilves bio bolji, pogodio je pet penala naspram četiri Austrije, Fic je u poslednjoj seriji promašio penal i tako je bečki tim završio takmičenje u Evropi.




Spartak Trnava je posle 0:0 u Bosni i Hercegovini pobedila Sarajevo rezultatom 3:0 i prošla u anrednu rundu takmičenja.

Dvostruki strelac je bio Duriš, a Karhan je u 94. minutu postavio konačan rezultat.

Meč bez golova odigrali su Fehervar i Sumkajit i Fehervar je zbog pobede od 2:1 u prvom kolu otišao dalje.

Letonska Auda je rezultatom 2:0 nadigrala Kliftonvil. Ogunji je u 51. minutu pogodio za 1:0, a konačan rezultat postavio je Taivo u 61. minutu.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu