Nova vest
Fudbal 0

31.7.2024.

20:40

Meč godine pred Vojvodinom: "Ajaks nije očekivao da ih onoliko namučimo"

Trener Vojvodine Božidar Bandović optimista je pred revanš sa Ajaksom (četvrtak, 20) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Novosađani su odigrali odlično u prvoj utakmici na "Johan Krojf" Areni pred 53.500 ljudi, imali i šanse da se neporaženi vrate iz Amsterdama, no i poraz od 0:1 daje nadu da se može preskočiti velikan evropskog fudbala.


Bio bi to zaista mega uspeh Voše, možda i najvredniji u istoriji.

Revanš se, nažalost po ljubitelje fudbala u Novom Sadu, ne igra na "Karađorđu" koji se renovira, već na stadionu TSC-a u Bakoj Topoli.

Pred veliku utakmicu očekivanja je izneo trener Vojvodine Božidar Bandović.

"Odigrali smo dobru prvu utakmicu, ali Ajaks ima prednost od jednog gola. Biće veoma teško i zato ćemo morati da budemo maksimalno fokusirani, pošto preko puta imamo veoma dobar tim i veliki klub. Ipak, imali smo dovoljno vremena da se odmorimo, analizirali smo rivala i spremni smo da budemo istrajni tokom čitavih 90 minuta i učinimo sve da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Bandović.

Na pitanje holandskih novinara o prvoj utakmici i konstataciji da je Vojvodina odigrala još bolje u drugom poluvremenu, Bandović je odgovorio da Ajaks ima odličan tim i da njegova ekipa mora da odigra još bolje u revanšu.

"Mislim da smo u prvom delu utakmice bili veoma dobri, ali da smo kasnije, u finišu prvog poluvremena imali određenih poteškoća. U drugom poluvremenu promenili smo igru, igrali smo bolji presing, ali jednostavno čak i kada igrate agresivno, Ajaks ima veoma kvalitetne pojedince, koji umeju da donose dobre odluke. Drugo poluvreme bilo je bolje i ofanzivno i defanzivno, ali sada moramo da budemo još bolji, jer očekujemo još težu utakmicu. Možda je Ajaks nije očekivao toliko tešku utakmicu i da će sada imati drugačiji pristup. Mada mi treneri se uvek pripremamo za teške utakmice i za nas je najvažnije što igramo pred našim navijačima i to će biti naša pomoć. Ajaks je veoma opasan u napadima, imaju posebnu taktiku, bekovi se ubacuju visoko i moramo da budemo spremni na sve".

Starsport

U Novi Sad nisu doputovali reprezentativci Holandije Brajan Brobi i Stiven Bergvajn, ali to ne menja Bandovićev plan.

"Kao trener uvek sam verovao da tim ne sme da zavisi od jednog ili dvojice igrača. Oni imaju dovoljno dobrih igrača, što smo videli u prvoj utakmici. Ajaks je i dalje veoma opasan i organizovan tim sa odličnim pojedincima".

On je za kraj poručio da je atmosfera u ekipi odlična, da su svi igrači spremni i zdravi za revanš.

"Od prvog dana letnjih priprema nismo imali problema sa povredama. Atmosfera je odlična, što smo održali od prošle sezone, možda je sada čak i bolja i zaista sam imam što imamo ovakav kolektiv. Igrači daju maksimum na svakom treningu i navijači prepoznaju tu energiju i čast je raditi sa ovom ekipom. Osim taktičkog i fizičkog, psihološki plan je veoma važan i kada imate dobar timski duh, onda tim nema limit i to je moje mišljenje".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu