Nova vest
Fudbal 64

31.7.2024.

23:51

Radnički se obrukao – ispao od Mornara!

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog poraženi su od Mornara 2:1 u regularnom vremenu i potom u penal seriji 4:3 i tako se oprostili od Evrope.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Istorijski plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija pišu, ipak, Barani koji su slavili golovima Odonga u regularnom vremenu, potom na penal ruletu bili mrniji, precizniji i eliminisali srpskog superligaša. 

Jedini gol za Kragujevčane u regularnom delu meča postigao je Milan Aleksić, junak i jedini strelac iz prve utakmice i spasilac Šumadinaca u 90+8. minutu revanša, na vrhuncu uzbuđenja.

Ipak, u dodatnih pola sata produžetka rezultat se nije menjao, nije Radnički pokazao previše u napadu pa su penali odlučivali o prolazu u treće kolo trećeg po jačini evropskog takmičenja.  

Kvalifikacije za LK (revanš 2. kola)

Mornar Bar - Radnički 1923 2:1 (prvi meč 0:1), penalima 4:3.
Strelci: Odong-Mba 45, 83 - Aleksić 90+8
Stadion: "DG Arena" (Podgorica)
Sudija: Gal Leibovic (Izrael)

Tamo idu Barani koju će se najverovatnije sastati sa mađarskim Pakšijem pošto taj tim ima prednost iz prvog meča sa AEK Larnakomod 3:0.

Junaci Mornara, osim dvostrukog strelca Krisa Marlona Ondonga, bili su penaldžije Ćetković, Kiši, Kaluđerović i Mitrović, koji je zapečatio trijumf u petoj seriji, dok su za Kragujevčane pogađali Evandro, Aleksić i Vidosavljević.

Udarac Ristića odbranio je golman Mornara Popović, dok je Simovićev udarac završio na stativi.


Štoper Kragujevčana tako je sebi prilepio etiketu tragičara, ne samo zbog promašenog penala, već i zbog dve slabe markacije na strelcu oba gola Mornara kada je ovaj matirao Lijeskića. 

Aleksićev gol, koji je stigao u sam smiraj utakmice, ovog puta nije bio dovoljan za slavlje Kragujevčana kao u prvom meču, bio je to samo tračak nade za goste, koji su na kraju zaokružili još jedno loše veče za srpski fudbal, posle nove sumorne večeri Partizana.

Dudićev tim je bolje otvorio meč, preko Vidosavljevića imao šansu, potom i prečku, ali je sa ulaskom Japanca Kišija već nakon pola sata igre, odnos snaga počeo da se menja. Barani su preuzeli loptu, akcije, igru, počeli da prete i preko raspoloženog Odonga jednom pred finiš poluvremena, potom i pred kraj utakmice, matirali Kragujevčane.

Oba trenera su isključena pred kraj regularnog dela, odmah pošto je Aleksić pogodio za 2:1, zbog burnih reakcija.

Partizan je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Kragujevac je završio sa Evropom za ovu sezonu - na potezu je sada Vojvodina koja u četvrtak igra revanš utakmicu 2. kola Lige Evrope protiv Ajaksa.

Zvezda je ove večeri saznala imena potencijalnih rivala za plasman u Ligu šampiona.

Sluti na još jednu očajnu sezonu za srpske klubove u Evropi...

Ovaj meč mogli ste pratiti uz LIVE BLOG na B92. sport u nastavku.

Završeno

19:49

Semafor
Ondong-Mba 45, 83 - Aleksić 90+8 (Prvi meč 0:1)
  MOR   RAD  
  2(4) : 1(3)  

23:33

Penal serija - pobeda Mornara!

Krećemo - srećno Kragujevčani!

Evandro - 0:1
Đurišić - brani Lijeskić!
Ristić - brani Popović
Ćetković - 1:1
Simović - stativa!
Kiši - 2:1
Aleksić - 2:2
Kaluđerović - 3:2
Vidosavljević - 3:3
Mitrović - 4:3

Kraj!

23:32

120+2' Kraj - gledaćemo penale

Nije bilo promene rezultata u dodatnih pola sata, Mornar je održao prednost (2:1), ukupno je 2:2 pa će jedanaesterci odlučiti konačnog pobednika.

 

23:24

120' Velika borba!

Nema lepog fudbala sada, ali je borba na vrhuncu, ne posustaju ni jedni ni drugi, za svaku loptu se bodi pravi mali rat na svakom delu terena. 

Svi čekaju kraj produžetka.

Igra će se još dva minuta.

23:21

117' Mornar preuzeo loptu

Sada su domaći igrači preuzeli inicijativu, izborili se za slobodan udarac isksoa sa desne strane, imaće priliku da ubace lopte i zaprete pred sam kraj...

Đurišić je centrirao, opasno je bilo, niko nije zakačio loptu. Nema ni kornera za Barane.

Novi napad za Radnički.
 

23:18

112' Evandro nezadrživ

Vuković je sada nepropisno zaustavio najagilnijeg igrača gostiju u nastavku, nie jsudija mnogo oklevao, pokazao je novi žuti karton - sedmi ove večeri.

23:14

109' Vižđi ponovo na klupi

Nikola Bukumira menja Salija Vižđja koji se seli na klupu, odakle je i počeo meč. Podsetimo, njega je Dudić uveo sredinom drugog poluvremena i sada ga izvodi.

23:11

Kraj 1. produžetka

Nije bilo golova u prvih 15 minuta produžetka. 

Radnički je pokazao više, bio konkretniji, imao i dve šanse, ali rezultat je ostao isti - 2:1 za Mornar.
 

23:05

104' Vižđi sa 30 metara

Snažan udarac igrača gostiju sa velike udaljenosti, nije to bilo nimalo naivno po Popovića, ali spreman je golman Mornara za ovaj izazov - izbija loptu u korner.

Konkretniji Radnički u prvom produžetku.
 

23:03

101' Evandro kao vetar

Izuetno je raspoložen igrač Radničkog koji je ušao sa klupe, sada je sa loptom pretrčao gotovo 40 metara, gotovo došao do kaznenog prostora međutim dao je jači for, i defanzivac Mornara ga je usporio, pa je propala potencijalno dobra situacija po goste.

Podeli:

Komentari 64

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

3 h

Novo Sport Video Menu