Nova vest
Fudbal 7

31.7.2024.

12:15

"Navijači Partizana hteli da nas tuku, hvala Bogu što ih neće biti na revanšu"

Fudbalere Partizana od 20 časova očekuje težak posao u revanš susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Dinamom iz Kijeva.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Wojciech Szubartowski

Iz tabora protivnika crno-belih opet stižu zapaljive izjave.

U prvom meču igranom na neutralnom terenu u Lublinu, u Poljskoj, Ukrajinci su slavili sa 6:2, uoči okršaja, Ukrajinci su se ponašali krajnje nekorektno prema crno-belima, kojima su zamerili što su tokom priprema bili na turniru u Rusiji.

Nisu hteli da se rukuju, iz njihovih usta stizale su brojne optužbe, a u sličnom tonu govore i sada uoči revanša.

Bivši trener Kijevljana, Leonid Burjak, pokušao je da dodatno podigne temperaturu pominjuući i navijače crno-belih.

"Navijači Partizana nisu samo ludi, oni su neverovatni. Čitao sam da su Grobari čak pretili fizičkim napadom posle prvog meča. To sam pročitao na internetu. Hvala Bogu što će meč biti bez navijača. Opravdani su svi potezi fudbalera i stručnog štaba Dinama, za šta su kritikovani od srpskih novinara, navijača i rukovodstva Partizana osuđujući kijevski klub. Mi smo u ratu, imamo pravo da reagujemo na ovaj način i ne prihvatamo ništa vezano za Rusiju", rekao je Burjak.

On je dao kontradiktornu izjavu, prvo je u sve umešao politiku, a potom rekao nešto sasvim drugačije.

"Ne bih voleo da se utakmica u Beogradu pretvori u neku vrstu političke akcije. Dinamo bi trebalo da razmišlja samo o rezultatu, urađeno je pola posla i ima i drugi deo", zaključio je Burjak.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu