Nova vest
Fudbal 0

26.7.2024.

23:10

Izraelci prizivaju "scenario iz Humske" za Baharov Makabi

Mediji u Izraelu, neki od njih, veruju da bi Makabi iz Haife mogao da prođe dalje u kvalifikacijama za Ligu konferencija uprkos ubedljivom porazu na svom terenu od azerbejdžanskog Sabaha (0:3).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Otežavajuća okolnost po tim Baraka Bahara bila je ta što se meč igrao u Mađarskoj, na stadionu Kišvarde, gde je Makabi bio domaćin, ali to nimalo ne ublažava blamažu kojoj se niko u taboru Izraelaca nadao.

U revanšu, Makabi očekuje naizgled "nemoguća misija".

Dan posle teškog poraza pojedini mediji kao da su želeli da motivišu igrače iz Haife tekstom, odnosno podsećanjem na meč između Partizana i Sabaha odigranog prethodne sezone.

Tada su crno-beli, posle negativnog rezulata u prvom meču, u drugom, nakon što su anulirali minus iz Azerbejdžana, prošli na penale.

Jedan od protagonista tog trijumfa, inače poslednjeg za srpske klubove u Evropi do jučerašnje pobede Radničkog, bio je upravo jedan Izraelac - Birbas Natho.

Izraelski mediji otuda prave paralelu tog dvomeča sa ovim koji igra Baharov Makabi i priziva sličan scenatio uprkos "debelom" minusu iz prvog meča.

"Makabi je odličan tim i ništa još nije gotovo. Što se mene tiče, oni su i dalje favoriti", preneli su izraelski mediji izjavu trenera Sabaha Krunoslava Rendulića, bivšeg šefa stručnog štaba Zrinjskog, koji je doneo ovom klubu verovatno najveću evropsku pobedu u kratkoj istoriji.

Rendulić nije bio na klupi ekipe kada j eliminsiana od Partizana i otuda nema pritisak te vrste da mu se može ponoviti scebario iz Humske.

Statistički, Sabah je ekipa čije su šanse za prolaz u narednu rundu najviše porasle u odnosu na sve druge klubove nakon prvih utakmica, za čak 26%.





 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu