Nova vest
Fudbal 17

25.7.2024.

21:55

Noć za pamćenje – Radnički se pobedom predstavio Evropi!

Fudbaleri Radničkog 1923 savladali su ekipu Mornara u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacije za grupnu fazu Lige konferencija rezultatom 1:0.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©

Jedini strelac gola je bio Milan Aleksić u 71. minutu meča. 

Revanš je na programu za sedam dana na stadionu Pod Goricom u prestonici Crne Gore. 

Gledali smo jedno dosta kvalitetno prvo poluvreme, koje je u jednom delu meča bilo i sa dosta ritma i sa pregršt lepih i atraktivnih poteza od igrača iz obe ekipe. 

Radnički je kao što se i dalo očekivati od starta meča nametnuo svoj ritam igre, pa je zbog toga loptu i težište igre uglavnom preneo sa polovinu gostiju iz Bara. 

Nisu se fudbaleri trenera Feđe Dudića uplašili činjenice da po prvi put igraju kvalifikacije za neko evropsko takmičenje u istoriji kluba. Kako je vreme odmicalo tako su se povećavali i i bili sve češćiji ataci domaćih na gol tima Mornara. 

Tako je trebalo 11 minuta da prođe kako bi tim iz Superlige Srbije stvorio šansu za gol. To su uradili preko Simovića. 

Veliki uzdasi navijača Radničkog smo mogli čuti u 17. minutu kada je prvo Aleksić pokušao, a onda i Gluščević, međutim Mornar je najviše dobrim odbranama Popovića uspeo da sačuca nulu ispred imena Radničkog. 

Jeste da su gosti u prvom delu meča uglavom bili predodređeni na odbrani svog gola, ali su znali i da zaprete. Tako je Darko Zorić pokušao sa desne strane, uputio je loptu po zemlji ka golu Radničkog, ali je Lijeskić bio skoncetrisan. 

Srđan Stevanović/Starsport

Opet je Radnički pripretio preko Dadića, čiji je udarac sa leve strane kaznenog prostora ponovo zaustavio Popović. 

Posle ove šanse malo je opao ritam meča, pa sve do pred kraj prvog dela meča nismo videli toliko uzbuđenja. Vredno pomena jeste pokušaj Dubljevića koji je mogao da dovede Mornar do prednosti, ali je golman Radničkog odradio svoj posao. 

Tako da se na obevezan odmor otišlo bez golova i taj rezultat je svakako više odgovarao ekipi Mornara, koja je pokazala u prvom delu meča da može biti opasna i da nije čudo što su uspeli da eliminišu ekipu Dinama iz Tbilisija. 

Fudbaleri Radničkog su agresivno krenuli i u drugi deo meča, pa su već posle tri minuta igre mogli do prednosti, ali Kilijan Bevis nije pretvorio u gol kontranapad domaćih. 

Tražili su domaći put do gola, Gluščević je stvorio dve šanse, ali gola nije bilo. Nervoza igrača Radničkog je bila sve veća, a to su gosti mogli da kazne preko Vušurovića. 

Bio je Vidosavljević blizu gola, ali i daje postigao pogodak, on se nebi važio jer je bio u nedozvoljenoj poziciji. 

Gosti su u većem delu drugog dela meča pokušavali da konstantno umrtve ritam meča, dok su domaći se trudili da kako znajui umeju dođu do gola. 

Srđan Stevanović/Starsport

Menjao je Feđa Dudić sredinom drugog dela meča, to je malo donelo brzine u napadu Radničkog, ali je odbrana Mornara na ovom meču bila dobra. 

I onda je došao taj 71. minut kada je Milan Aleksić lepo iskoristio centaršut sa desne strane i glavom loptu poslao u gornji deo desne strane mreže golmana Popovića, koji ovo nije mogao da brani. Radnički je došao do prednosti. 

Posle gola domaćih vredno pomena je bio pokušaj Bogdana Mirčetića, ali je ovaj šut fudbalera koji je prošao omladinsku školu Partizana lako odbranio Popović.  

Imao je svoje šanse i Mornar, pokušali su da dođu do izjednačenja, međutim rezultat se nije menjao i tako je Radnički uspeo da upiše pobedu na utakmici protiv ekipe iz Bara. 

Završeno

19:51

Semafor
Aleksić 71
  RKG   MOR  
  1 : 0  

22:01

To bi bilo sve

To je sve do nas za ovu utakmicu Radničkog i Mornara, budite uz nas i 31. jula kada ćemo ispratiti revanš meč koji će se igrati na stadionu u Podgorici. 

Sportski pozdrav

21:56

Milan Aleskić

"Naravno da sam zadovoljan kada smo pobedili i osvojili tri boda, idemo da se spremamo za novi duel. Nisu nas igrači Mornara iznenadili svojom igrom".

21:53

90+5' Kraj meča

Pobeda fudbalera Radničkog u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Mornara rezultatom 1:0. 

21:49

90' Nadoknada

Još pet minuta fudbala na stadionu Dubočica u Leskovcu. 

21:48

90' Žuti karton

Marko Đuriđđić je treći u ekipi Mornara koji je dobio žuti karton. 

21:44

88' Đurišić zabrinuo navijače

Opasan pokušaj fudbalera Mornara, koji je prošao pored stative gola Lijeskića. 

21:43

84' Nove promene

Izlaze Ćosić i strelac gola Aleksić, dok su sada na terenu Bukumira i Bojan Adžić. 

21:37

81' Drugi karton za fudbalere Radničkog

Sada je Slobodan Simović dobio žuti karton. 

21:33

78' Šansa za domaće

Bogdan Mirčetić je pokušao, ali je Popović sada bio dobar. 

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu