Nova vest
Fudbal 2

24.7.2024.

22:04

AEK izbegao blamažu usred Atine – Gaćinović strelac

Fudbaleri atinskog AEK-a savladali su ekipu Inter Eskaldes iz Andore rezultatom 4:3 u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ISABEL INFANTES EDITORIAL

Srpski rerprezentativac Mijat Gaćinović bio je strelac trećeg gola za ekipu Matijasa Almeide, tada za 3:0 već u 31. minutu i malo ko je mogao da pretpostavi u kakve će probleme upasti kasnije grčki sastav.

Tek to niko nije mogao ni da izmašta na stadionu kada je Mokudi povisio na 4:0.

U nastavku je došlo do takvog pada u igri ekipe AEK-a, kao da su prestali da se bore, da trče, toliko da su čak i autsajderi iz Andore uspeli da postignu čak tri gola do kraja.

Najpre je to zapravo umesto njih uradio Domagoj Vida, koji je postigao autogol - za 4:1.

Brzo potom Atinjani su imali idealnu šansu da postignu još jedan pogodak, sviran im je penal, međutim Garsija nije bio precizan sa "kreča".

Finiš utakmice doneo je čak i strepnju igračima grčkog tima jer su gosti, pravo niotkuda, uspeli da se primaknu na samo gol zaostatka.

Andreu je u 78. pogodio iz penala, a pet minuta kasnije i Martinez Viti.

Atinjani su verovatno tek tada počeli da shvataju da preko puta sebe imaju tim koji je u dvomeču sa Veležom postigao čak šest golova. Previše su se opustili i usledila je surova kazna.

AEK bi sada, umesto ekskurzije u Andori, mogao da ima prilično problematičan revanš sa ekipom koja očito ima dovoljno "baruta" da naudi svakom protivniku.


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu