Nova vest
Fudbal 27

23.7.2024.

23:09

Partizan na skeneru B92.sport: Na šta ovo liči?

Kada doživite najteži poraz u poslednje četiri decenije to dovoljno govori kakvu ste utakmicu odigrali.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Starsport

Fudbaleri Partizana su pokazali da su miljama daleko od Lige šampiona, a nakon poraza od kijevskog Dinama (6:2), veliko je pitanje da li su kalibar i za neko od preostala dva evropska takmičenja.

Crno-beli još uvek nisu zvanično eliminisani iz borbe za elitu, ali ni najveći optimista verovatno ne veruje da četa Aleksandra Stanojevića može da nadoknadi ovoliki zaostatak naredne srede u Humskoj (20.00).

Partizan je posle sedam godina dobio šansu da se bori za Ligu šampiona, ali iz ove perspektive – bolje da nije.

"Ovo nam je pokazatelj gde smo u odnosu na Ligu šampiona. Kvalifikacije... Daleko znači", rekao je Stanojević.

Strateg crno-belih bio je sasvim miran na konferenciji za medije, očigledno realan i svestan da je ukrajinski tim nivo iznad.

U svakom smislu – brzini, igri, fizičkoj snazi, fudbalskoj inteligenciji.

Očigledno je Stanojević i pre ove bruke znao sve to, ali je u datim okolnostima probao da se nadigrava sa kijevskim velikanom.

Izveo je prilično ofanzivan sastav s obzirom da su crno-beli bili gosti na ovom meču.

Uslovno rečeno, pošto je utakmica odigrana u poljskom Lublinu.

Prvi deo susreta je čak bio i relativno solidan za crno-bele, koji su vodili golom Mateusa Saldanje. Bila je to prava majstorija Brazilca iz penala.

Saldanja je praktično bio i jedina svetla tačka na ovom susretu.

"Panenku" je izveo u prvom poluvremenu, da bi drugi gol došao pravo niotkuda.

Sve između toga, a potom i kasnije tokom finiša utakmica – bila je prava pravcata katastrofa Partizana.

Ozbiljnim ekipama se ne dešava da prime tri gola za pet minuta.

Upravo se to dogodilo crno-belima u završnici prvog poluvremena.

"Bio je šok, brzo smo primili tri gola. Rekli smo im da probamo da postignemo gol, ostanemo u igri. Dali su gol, smanjili smo, ali nismo izdržali njihov ritam i brzinu u igri", prokomentarisao je Stanojević.

Zatečenost i šok zahvatio bi i mnogo jače ekipe od Partizana, koji je na trenutak uspeo da se vrati, da bi potom opet pao – i debakl je bio neminovan.

Mada, Partizan ništa više od toga nije ni zaslužio. Maltene da poštenu šansu za 90 i kusur minuta nije uspeo da napravi.

Odnos u šutevima (23-4) dovoljno govori ko se i u kolikoj meri pitao na Areni u Lublinu, koja je bila svedok "samoubistva srpskog fudbala", što kaže Mirko Poledica.

Partizan je na teren izašao sa čak osmoricom stranaca, za razliku od Dinama, čija je čitava prva postava bila sačinjena od domaćih fudbalera.

Iako, ne računajući Andrija Jarmolenka, to nisu toliko poznata imena široj fudbalskoj javnosti, ti momci su sve skeptike demantovali na terenu.

Mikola Šaparenko, Volodimir Bražko i kompanija su odigrali u drugoj brzini u odnosu na crno-bele, koji će pod hitno morati da se konsoliduju.

Ali ne za revanš, pošto je ovde sve jasno. Sezona je već sada dovedena u pitanje, a nova pojačanja, za kojima vapi Stanojević, pitanje koliko su realna.

loader

Podeli:

Komentari 27

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu