Nova vest
Fudbal 1

8.7.2024.

11:15

Bjelsa: "Fudbal nije samo pet minuta hajlajtsa"

Selektor fudbalera Urugvaja Marselo Bjelsa poslao je jako poruku posle pobede nad reprezentacijom Brazila u četvrtfinalu Kopa Amerike.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Jose Jacome

Urugvajci su do plasmana među četiri najbolje reprezentacija na ovom turniru došli posle boljeg izvođenja penala, čime su zakazali duel sa reprezentacijom Kolumbije u borbi za veliko finale.

"Fudbal ima sve više gledalaca, ali postaje sve manje i manje atraktivan. Ono što je napravilo ovu igru najboljom na svetu više nije najvažnije. Onda će taj proces biti završen", rekao je trener Urugvaja.

U poslednje vreme ljudi sve više posmatraju fudbalske utakmice kroz najzanimljivije trenutke što se Bjelsi nikako ne dopada.

"Fudbal nije samo pet minuta 'hajlajtsa', nego mnogo više. To je kultura, identifikacija... Možda ima Urugvajaca koji samo gledaju najzanimljivije detalje utakmica reprezentacije, ali to nema veze sa suštinom zbog koje se populacija zaljubila u fudbal. Trebalo bi da ignorišemo scenario koji nam predlažu, gde će kontroverza, optužba, utvrđivanje ko je kriv, postati opsesija koja pogoršava atmosferu u kojoj bi fudbal trebalo da bude", rekao je temperamentni stručnjak.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Loše se prodaje

Prema navodima analitičara, novi iPhone 16 se ne prodaje onako dobro kako se očekivalo.

B92

8:10

4 h

Novo Sport Video Menu