Nova vest
Fudbal 1

4.7.2024.

10:55

Ninković procenio Partizanove šanse protiv Dinama

Bivši reprezentativac Srbije i nekadašnji fudbaler Dinama iz Kijeva Miloš Ninković, govorio je o šansama Partizana protiv ekipe iz Ukrajine u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor: Arena sport

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ninković je u Kijevu proveo čak devet godina, gde je osvojio isto toliko trofeja dobro poznaje prilike u ekipi Dinama koja će biti rival Partizanu u drugom kolu kvalifikacija.

Srpski fudbaler već duže vreme nije upoznat sa prilikama u klubu iz Kijeva, ali je iz nekog svog ugla, vođen svojim iskustvom koji je imao u Dinamu pokušao da ukaže na neke razlike između ukrajinskg i srpskog tima.

"Može se reći da je nekada postojala razlika, i da je bila velika. Recimo u ono vreme kada je Šahtjor iz Donjecka bio apsolutno dominantan, i kada su za njih igrali (Igor) Duljaj, (Zvonimir) Vukić i tako dalje. Međutim, mislim da se u poslednjih par godina jaz iznivelisao. Pogledajmo tim Dinamo Kijeva, i uvidećemo da imaju pet ili šest reprezentativaca, što ukazuje da forsiraju domaće igrače. Nekada je bilo dosta više stranaca... Svakako, realno gledano, Dinamo je favorit, ali se nikada ne zna", istakao je Ninković. 

Ekipu Dinama iz Kijeva sa klupe predvodi legendarni golman Oleksandr Šovkovski, o kome Ninković ima mnogo toga da kaže.

"Baš sam ostao iznenađen kada sam video da je preuzeo poziciju glavnog trenera. Uvek sam ga zamišljao kao trenera golmana ili tako nešto... Slobodno mogu reći da sam bio u šoku (smeh). Nikada mi nije delovalo da ga zanima tako nešto, iako je radio sa različitim vrhunskim trenerima kao što su Valerij Lobanovski i Jurij Sjomin. To iskustvo ga je sigurno oblikovalo dosta. Iskreno, vrlo je interesantna ta razlika između Šovkovskog igrača, i stručnjaka", rekao je nekadašnji reprezentativac Srbije".

Bilo kako bilo Dinamo jeste favorit u dvomeču protiv Partizana, a Ninković je pokušao da izdvoji najveću prednost Ukrajinskog tima nad srpskim vicešampionom.

"S obzirom na njegovu ličnost, ne sumnjam da u ekipi postoji velika disciplina i da to može biti prednost koju stvara njegova ekipa. Vidim i da se (Andrij) Jarmolenko vratio, tako da imaju iskusne igrače koji poznaju Dinamo. Videćemo, mislim da ću sada i više pratiti klub od kada je Šovkovski tamo", zaključio je Ninković u intervjuu za Arena sport.

Prva utakmica Dinama i Partizana će se igrati u Poljskom gradu Lublinu, zbog političke situacije u Ukrajini. Taj meč je na programu 23 ili 24 jula, dok je revanš sedam dana kasnije na stadionu u Humskoj, gde će fudbaleri Partizana biti uskraćeni za podršku sa tribina zbog kazne UEFA. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu