Nova vest
Fudbal 0

24.6.2024.

12:36

"Presudilo je bratstvo sa Partizanom" VIDEO

Srpski trener Marko Nikolić otkrio je jedan od razloga što je preuzeo ekipu CSKA iz Moksve.

Srđan Novaković
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nikolić je počeo sa radom u Moskvi, pa je srpski trener imao priliku da se upozna sa novim igračima sa kojima će sarađivati u narednom periodu.

On je za Ruske medije otkrio da je jedan od razloga što je preuzeo ekipu CSKA upravo Partizan, koji sa timom iz Moskve ima bratske odnose.

"To je meni bila jedna važna tača. Nije tajne da sam u poslednjih nekoliko godina dobijao ponude od nekoliko ruskih klubova. Neću da pričam ko je šta nudio, ali u slučaju CSKA to bratstvo sa Partizanom je odigralo ulogu. Osetio sam i ranije da bih jednog dana mogao da završim u CSKA. Nisam samo znao da li će to da bude za mesec, godinu ili pet godina, ali instiktivno sam osetio da bi to jednog dana moglo da se desi. Nije ovo prvi put da me je intuicija navela na dobar trag“, kazao je Nikolić.

Upravo će se ova dva tima sastati na turniru u Moksvi, gde će rivali još biti Dinamo i OFK Beograd.

"Dobro znam šta CSKA znači Partizanovim navijačima. Dok sam živeo u Moskvi i radio u Lokomotivi, putovao sam u Beograd svaki put kada je bio večiti derbi. Uvek bi bio pun avion navijača CSKA koji su leteli zajedno sa mnom na derbi. I u Rusiji sam često sretao Partizanove navijače. Suvišno je da pričam kakvo je to veliko prijateljstvo. Zato se osećam ovde kao kod kuće“.

Nastavio je Nikolić da govori o voljenom klubu, koji trenutno prolazi kroz teške trenutke.

"Nažalost, Partizan nije osvojio nijedan trofej punih pet godina. To se nije desilo nikada pre u istoriji. Težak je period za moj klub, nadam se da će on uskoro da prođe. Imamo svetski poznatu fudbalsku školu, igrači koji igraju u Partizanu su vidljivi popularnim klubovima iz najjačih šampionata. Nadam se da će se Partizan uskoro vratiti na poziciju na koju zaslužuje“.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu