Nova vest
Fudbal 0

24.6.2024.

8:30

Urugvaj silovit protiv Paname – Amerikanci igrali po Pulišićevim notama VIDEO

Domaćin Kopa Amerika reprezentacija SAD savladala je Boliviju u utakmici prvog kola rezultatom 2:0.

Srđan Novaković
Profimedia

Jenkiji su do pobede na Hard Rok stadionu u Majamiju  stigli golovima Kristijana Pulišića u trećem i Folarina Baloguna u smiraj prvog poluvremena.

Igrala je reprezentacija SAD po notama svoje prve zvezde. As Milana je bio glavni "krivac" za ovakvu laganu pobedu na prvom meču ovog turnira kojeg su oni domaćini. 

Ceo posao je na Kopa Amerika  Pulišić odradio, prvo je pogodio u trećem minutu i to iz kornera, za veliku radost navijača od kojih neki se nisu ni smestili na stadionu u Majamiju.

I onda pred kraj prvog dela igre, Pulišić je povukao kontru, na vreme je uposlio Baloguna, koji je ušao u šensesterac i levom nogom je matirao golmana Bolivije.

U drugom meču dana reprezentacija Urugvaja je opravdala očekivanja i posle prvog kola upisala tri boda na svoj konto na Kopa Americi.

Tim Marsela Bijelse je pobedom od 3:1 nad ekipom Paname napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Iako ovaj novi tim Urugvaja više ne može da se osloni na najveće zvezde reprezentacije poput Edinsona Kavanija i Luisa Suaresa, Urusi su čini se i dalje ubitačan tim.

Predvođeni napadačem Liverpula Darvinom Nunjesom napadači Bijelsinog tima su bili i više nego produktivni na ovom meču.

Do prvog gola navijači Urugvaja su morali da čekaju do 16. minuta kada je Maksimilijano Arauha pogodio, posle asistencije Markusa Vinje.

U drugom delu meča, prednost svoje reprezentacije je povećao Darvin Nunjes, a potvrdu pobede je u nadoknadi vremena drugog dela meča postavio Vinja.

Počasni pogodak za Panamu je postigao Muriljo u 95. minutu.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu