Nova vest
Fudbal 0

6.3.2024.

6:41

Bajern prošao u četvrtfinale – Pavlović opet briljirao

Fudbaleri Bajern Minhena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona posle pobede nad ekipom Lacija rezultatom 3:0.

Srđan Novaković
Profimedia

Bavarci su tako preokrenuli minus iz Rime u kome je Lacio slavio sa 1:0.

Bajern su do osam najboljih ekipe u Evropi predvodili Hari Kejn koji je dva puta bio strelac i Tomas Miler čiji je gol stigao u smiraj prvog dela igre.

Fudbaleri Bajerna su 12. put u poslednjih 13 sezona obezbedili plasman u četrtfinale Lige šampiona, i do njega je došao pa relativno lagano.

Neki su bili skeptični kada je u pitanju bio Bajern pred ovaj susret, jer ga nije dočekao u dobrom raspoloženju, čak je i Tomasu Tuhelu zaprećeno da neće više biti trener kluba, ako ispadne od Lacija.

I počela je utakmica onako kako su navijači Bajerna priželjkivali, domaći su napadali, ali nikako nisu mogli da dođu do neke velike šanse. Igrači Lacija su od početka bili u niskoj zoni i nije bilo za očekivati da će tako izdržati do kraja meča.

Inicijativa Bajerna je trajala do nekog 20. minuta kada je ritam meča polako krenuo da pada. Lacijali su držali loptu i igrali onako kako im je odgovaralo.

Možda presudni trenutak meča se desio u 37. minutu, kada je Ćiro Imobile posle centaršuta Luisa Alberta glavom iz blizine pogodio samo spoljni deo mreže, i tako je propustio veliku šansu da dovede svoj tim do prednosti.

Kazna je usledila već u sledećem napadu, kada je posle pokušaja Musijale, Hari Kejn bio na pravom mestu i glavom sa nekih desetak metara glavom loptu poslao ispod ruke Provedela.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima do kraja prvog dela igre. Već u sledećem napadu je Musijala mogao da poveća prednost domaćih, ali je njegova lopta zavšila pored gola.

Međutim u nadoknadi vremena prvog poluvremena, posle kornera sa leve strane, lopta je došla do De Lihta koji je uputio ka golu, a ona je zakačila Milera i završila u golu. Tako da se na veliki odmor otišlo sa vođstvom Bajerna od 2:0.

Drugi deo meča nije bio tako zanimljiv kao prvi. Bajern je ušao u jednom laganom ritmu i čekao da se gosti otvore i onda ugroze gol Lacija iz brzih kontra napada.

Nisu gosti imali neke šanse u prvom delu drugog poluvremena, a sve dileme je u 66. minutu rešio Hari Kejn koji je bio na pravom mestu posle odbitka kada je Provedel intervenisao i Kejn je potom lagano loptu samo poslao u mrežu po drugi put na ovom meču i za prednost Bajerna od 3:0.

Posle toga gola Lacio je zapretio preko Luisa Alberta, ali nije bilo neke velike opasnosti po gol Manuela Nojera, i do kraja meča nije bilo prilika za goste. dok je Bajern mogao do gola preko Milera i Sanea, ali se do kraja meča mreže nisu tresle, tako da je Bajern na kraju rutinski došao do pobede i plasmana među osam najboljih timova u Ligi šampiona.

Na kraju moramo pohvaliti igru Aleksandra Pavlovića koji je na terenu proveo celu utakmicu i oduševio svojom partijom na Alijanc areni. Učestvovao je u mnogim akcijama svog tima, a bio je član akcije kod prvog gola Bajerna.

Bavarci će se tako naći na žrebu četvrtfinala Lige šampiona, koje će biti 15. marta.

Završeno

06:39

Kejn 39, 66, Miler 45+2
  BAY   LAZ  
  3 : 0  

06:38

Merino 90 – Mbape 15, 56
  RSO   PSG  
  1 : 2  

06:37

Sosijedad smanjuje prednost


Počasni gol u San Sebastijanu postiže Mikel Merino.
 

06:36

66' Kejn opet


Ponovo je pokušao Liroj Sane, odbranio je njegov udarac Ivan Provedel, ali se lopta odbila do Harija Kejna koji se nalazio na prvom mestu i samo je loptu ubacio u mrežu za njegov drugi gol na utakmici i sigurnu prednost Bajerna.

Kejn je posle ovog gola postao najbolji strelac u Ligi šampiona za ovu sezonu.
 

06:35

Novi gol PSŽ


Duplirana je prednost PSŽ u San Sebastijanu. Ponovo je strelac Kilijam Mbape i sada posle ovog gola je jasno da će Parižani igrati u četvrtfinalu Lige šampiona.
 

06:34

45+1' Gol u poslednjem minutu

Taman se spremao Slavko Vinčić da odsvira kraj prvog dela utakmice, kada je Matijas De Liht dropkikom poslao loptu u kazneni prostor, gde je najspretniji bio Tomas Miler koji je ispred Provedela loptu poslao u mrežu za dupliranu prednost domaćih

06:33

39' Kejn kaznio Lacio


Već u sledećem napadu Bajern je stigao do gola.

Hari Kejn je bio najbolji u kaznenom prostoru i uspeo da proturi loptu ispod ruke Ivana Provedela za veliku radost navijača Bajerna. Tako je anulirana prednost Lacija iz prvog meča.
 

06:27

37' Kakva šansa za goste


Posle centaršuta sa leve strane, loptu je prvo zakačio De Liht, ona je prešla preko Dajera, a na drugoj stativi j bio Ćiro Imobila koji je bio u kolosalnoj šansi, ali je loše zahvatio loptu i tako je propala najbolja šansa za goste.
 

06:26

Gol u San Sebastijanu


Vodi PSŽ na gostovanju Real Sosijedadu, strelac gola je Kilijam Mbape i sada je ekipa iz Pariza na korak od plasmana u četvrtfinale i samo čudo može u tome da ih spreči.
 

06:25

14' Pokušaj Musiale


Posle kornera sa leve strane lopta je došla do Džamala Musiale, koji je oprobao svoj udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je Provedel još jednom dobro intervenisao i osujetio ovaj pokušaj Nemačkog fudbalera.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

4 h

Novo Sport Video Menu