Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.01.2023.

17:30

Bodiroga o Kampacu: To je interes Evrolige

Predsednik Evrolige Dejan Bodiroga oglasio se još jednom povodom "slučaja Kampaco" i zabrane Crvenoj zvezdi da ga registruje za utakmice tog takmičenja.

Izvor: SS

Autor: SS

Bodiroga o Kampacu: To je interes Evrolige
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podsetimo, Finansijska komisija Evrolige je odlučila da Zvezdu kazni novčano sa 25.000 evra, ali i zabranom registrovanja novih igrača i trenera do 28. februara.

Zbog toga najskuplje pojačanje Zvezde Fakundo Kampaco neće moći da zaigra u elitnom takmičenju u crveno-belom dresu do marta ove godine.

Bodiroga, kao prvi čovek, nema pravo da amnestira tu zabranu, već to može učiniti samo izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman.

"Menadžment Evrolige je 30. decembra 2022. godine uputio preporuku nadležnim, nezavisnim komisijama – Komisiji za kontrolu upravljanja (Management Control Commission) i Finansijskoj komisiji (Finance Panel), da se dozvoli registracija Fakunda Kampaca u Crvenoj zvezdi i da mu se omogući da igra, zato što je to u interesu takmičenja. Ujedno smo podržali sve odluke koje idu u smeru maksimalnog poštovanja svih propisa vezanih za finansijsku stabilnost i fer-plej, što podrazumeva i pojačavanje nadzora", rekao je Bodiroga za Sportal.

Čeka se odluka Glikmana, a u međuvremenu, oglasila se i ELPA, Unija evroligaških igrača, koja je stala u odbranu Kampaca.

"Po pitanju krajnje odluke, moj stav je sasvim jasan i nema potrebe da ga dodatno pojašnjavam", podvukao je Bodiroga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu