Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.08.2022.

16:44

Debakl Slovenije u Nemačkoj – odlazak na SP im se komplikuje

Košarkaši Nemačke ubedljivo su savladali selekciju Slovenije u "Audi domu" u Minhenu rezultatom 90:71.

Izvor: SS

Autor: SS

Debakl Slovenije u Nemačkoj – odlazak na SP im se komplikuje
Foto: Profimedia/Angelika Warmuth/dpa

Tako su Nemci došli do skora 7-1 u grupi J kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i gotovo izvesno obezbedili plasman, dok su Slovenci sebi zakomplikovali život jer su sada na skoru 5-3.

Izrael će kasnije tokom dana imati priliku da priđe na jednu pobedu manje sa skorom 4-4, te bi u preostala dva "prozora" moglo da bude problema za Slovence, pogotovo jer se dva puta sastaju sa Izraelcima, 10. novembra i 27. februara naredne godine.

Nemačka sa Denisom Šruderom i bez njega su dve različite reprezentacije, a to se videlo i u ovom meču. Dirigovao je igrom "pancera" i na kraju bio najefikasniji igrač tog tima sa 17 poena i čak 10 asistencija, uz još tri skoka.

Ozbiljan doprinos imao je i Franc Vagner sa 16 poena i sedam uhvaćenih lopti, a dvocifren je bio i Obst sa 13 poena i šest skokova.

Valja istaći i partiju Johanesa Fojtmana sa osam poena i čak 13 skokova.

U ekipi Slovenije ponovo je najbolji bio Luka Dončić, ali je zaustavljen na "samo" 23 poena, šest skokova i pet asistencija.

Niko ga nije ispratio u ekipi "zmejčeka", a jedini dvocifren bio je još Majk Tobi sa 10 postignutih poena.

Slovenija je imala 11 promašenih slobodnih bacanja, ali i mnogo loše postavljenih napada, što je istina, bio produkt dobre odbrane Nemaca.

Shvatili su kako da brane široke napade Slovenije, pre svih sa Dončićem i na kraju su ubedljivo slavili, te jednom nogom već se plasirali na Mundobasket 2023. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu