Nova vest
Ekipni sportovi 4

20.9.2024.

14:45

Platili ga 700 miliona – napravio najveći uspeh u istoriji sporta VIDEO

Japanski bejzbol igrač Šohej Ohtani ispisao je istoriju MLB u noći iza nas.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Šohej Ohtani je kao bacaš (pitcher) došao u Los Anđeles Ejndželse i odmah postao velika zvezda jer je radio stvari koje u modernom sportu nisu viđene, a to je da igra i u polju iako je bacač.

Rušio je rekorde po bacanjima, a i po udaranjima (houm ranovi), pa je privukao pažnju gradskog rivala Los Anđeles Dodžersa koji su ga platili čak 700 miliona dolara.

Ovaj desetogodišnji ugovor je najveći u istoriji sporta, a "ludnica" tek sledi jer je Šohej Ohtani uradio nešto što nikada nije viđeno.

Šohej Ohtani igra i na poziciji udarača i postao je prvi igrač u istoriji MLB koji je u istoj sezoni imao 50 houm ranova (udarac kada loptica pređe preko tribine i više ne može da se uhvati) i 50 ukradenih baza (kada igrač stigne na bazu pre nego što dođe loptica na nju).

"Ovaj sport se igra više od 200 godina, a ovo što je njemu uspelo nije napravio niko drugi u istoriji lige", istakao je  trener Los Anđeles Dodžersa Dejv Roberts.

Rekord je oboren u Majamiju tokom utakmice Dodžersa i Marliinsa, a u sedmom iningu je Ohtani ispisao istoriju i možete i sami videti kako je to izgledalo:
 

@bleacherreport Shohei is now just 2 home runs away from being the first player in MLB history with 50 HRs and 50 stolen bases 😳 (via @MLB) #mlb #baseball #dodgers #ohtani #shoheiohtani ♬ original sound - bleacherreport

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu