Nova vest
Ekipni sportovi 0

27.10.2024.

23:45

Senzacija Braunsa – Lajonsi i Iglsi ubedljivi, spektakularan preokret Nju Inglanda VIDEO

Osmi vikend NFL šampionata je doneo dosta uzbuđenja za ljubitelje Američkog fudbala, mogli su da vide odlične preokrete i ubedljive pobede.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Klivlend Braunsi su napravili veliko iznenađenje u okviru osmog vikenda NFL šampionata, pošto su uspeli da savladaju Baltimor Rejvense sa 29:24.

Braunsi su otvorili meč poenima Dastina Hopkinsa iz fild gola i tako je završena prva četvrtina. Ipak, na startu drugog kvartala, njegov kolega kiker Džastin Taker je izjednačio rezultat.

Hopkins je vratio Braunsima prednost od tri poena, ali je usledio preokret Baltimora. Lamar Džekson je uposlio Nelsona Agolora za 11 jardi, a potom je još jednom pogodio Taker pretvaranje za poen, što je donelo Rejvensima +4 na poluvremenu.

U trećoj četvrtini je ekipa iz Klivlenda povela tačdaunom Dejvida Endžokua, ali je Mark Endruz vratio +3 ekipi iz Baltimora.

Do kraja treće četvrtine precizan Sedrik Tilman je još jednom doneo prednost Braunsima, sa čime je i završena treća četvrtina.

Domaćin je pred poslednji kvartal imao +3, a potom je Hopkins pogodio fild gol za šest poena prednosti.

Odličan Derek Henri je na dva i po minuta do kraja uspeo da dovede Rejvense do izjednačenja, a potom je konverziju za poen pogodio Taker – 23:24.

Ipak, Braunsi su za minut i po uspeli da dođu do još jednog tačdauna, kvoterbek Džejmejs Vinston je pronašao Tilmana još jednom i vratio prednost Braunsima na minut do isteka vremena.

U redovima Baltimora, kvoterbek Džejmejs Vinston je na ovom meču imao 334 bačenih jardi uz tri pasa za tačdaun iz ukupno 27/41 pokušaja. Takođe, istakao se Sedrik Tilman sa sedam hvatanja za 99 jardi i dva tačdauna, kao i Dejvid Endžoku sa pet hvatanja za 61 jard i jedan tačdaun.

Kod Rejvensa, Lamar Džekson je imao 23/38 uspešnih dodavanja za 289 jardi i dva tačdauna, istakao se i trkač Derik Henri sa 11 trčanja za 73 jardi i jedan tačdaun.

Braunsima je to tek druga pobeda posle sedam odigranih mečeva, dok su Rejvensi na skoru 5-3.

Što se ostalih rezultata tiče, Detroit Lajonsi su demonstrirali silu protiv Tenesi Tajtansa i slavili sa 52:14.

Dominirao je trkač. Džamir Gibs sa 11 trčanja za 127 jardi uy jedan tačdaun. Odličan je bio i Džered Goff, koji je imao 12/15 uspešnih dodavanja za 85 jardi i tri tačdauna.

Filadelfija Iglsi su takođe rutinski dobili Sinsinati Bengalse sa 37:17.

Iako su Bengalsi vodili posle prve četvrtine, a na poluvremenu je bilo nerešeno (10:10). U drugom delu meča, Iglsi su napravili seriju 27:7 i upisali pobedu.

Kvoterbek Filadelfije Džejlen Hrts je imao 16/20 uspešnih dodavanja za 236 jardi i jedan tačdaun.

Još jedan meč je privukao pažnju, a to je duel između Nju Ingland Petriotsa i Njujork Džetsa – 25:22.

Imali su Rodžers i kompanija gotovo pobedu u rukama, pošto su na tri minuta do kraja došli do šest poena prednosti (17:22). Ipak, Rejmondru Stivenson je na 22 sekunde pre kraja uspeo da postigne tačdaun trčanjem i dovede svoju ekipu do izjednačenja, a potom bude siguran na pretvaranju za dva poena.

Džetse su dva promašena fild gola Grega Zuerlejna i neuspešno pretvaranje za dva poena koštali pobede u Foksbru.

Što se ostalih rezultata tiče, Teksansi su savladali Koltse sa 23:20, Pejkersi bili bolji od Džeguarsa 30:27, Kardinalsi za poen od Dolfinsa 28:27, dok su Falkonsi nadigrali Bakanrise 31:26.

NFL, osmi vikend

Nedelja:

Bengals – Igls 17:37
Brauns – Rejvens 29:24
Lajons – Tajtens 52:14
Teksans – Kolts 23:20
Džeguars – Pekers 27:30
Dolfins – Kardinals 27:28
Petriots – Džets 25:22
Bakanirs – Falkons 26:31
Čardžers – Sejnts
u toku
Sihoks – Bils u toku
Bronkos – Panters u toku
Rajders – Čifs u toku
Komanders – Bers u toku
49ers – Kaubojs u toku

Petak:
Rems – Vajkings 30:20

Utorak:
Stilers – Džajants

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu