Nova vest
Ekipni sportovi 1

6.10.2024.

22:34

Drama: Bengalsi prosuli pobedu, Baltimor dobio derbi – Minesota "gazi" redom, Vašington nema milosti

NFL nam je i u petoj rundi šampionata doneo neke veoma zanimljive rezultate.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
(AP Photo/Jeff Dean)

Sjajan je meč igran i na "Pol Braun stadionu" u Sinsinatiju gde su domaći Bengalsi posle velike drame poraženi od Baltimor Rejvensa rezultatom 41:38.

Loše su počeli Bengalsi ovu sezonu i izgubili prve tri utakmice u sezoni, a onda su se probudili Džo Burou, Džamar Čejs i ostali i Bengalsi dolaze do druge uzastopne pobede u NFL.

Sada je Burou imao fenomenalno veče i bacio čak 5 tačdaun dodavanja, od čega je dva puta meta bio fenomenalni Džamar Čejs.
 

Sinsinati Bengalsi su loše počeli i ovu utakmicu i Rejvensi su prvi došli do tačdauna kada je Derik Henri istrčao u end zonu za 0:7, a onda u drugoj ide "bombardovanje" i 17 poena za Bengalse na krilima sjajnog Buroa za 17:14 vođstvo na poluvremenu.

U nastavku, situacija gotovo identična. Po tačdaun za dve ekipe u trećoj i po dva u četvrtoj uz jedan sjajan "stif arm" potez i tačdaun pas Lamara Džeksona koji je oduševio sve NFL ljubitelje.
 

Posle toga je Džo Burou bacio intersepšn na sredini terena čime je dozvolio Baltimoru da dođe do crvene zone na manje od 2 minuta pre kraja meča čime je stvorena ogromna drama, a samo para minuta ranije su Bengalsi imali 38:28 odnosno 10 poena prednosti!

Istopljena je prednost i pred sam finiš susreta su Rejvensi pogodili fildgol i došli do 38:38, a loptu su Bengalsi imali u poslednjem minutu i ostala je nada da će do pobede na kraju i doći, ali smo dobili produžetak.
 


U produžecima, Baltimor je napravio veliku grešku i na 6 minuta pre kraja Lamar Džekson gubi loptu na 40 jardi od svoje end zone, a fambl je pokupila defanzivna linija Bengalsa i ostavila loptu Džou Burou.

Pošto nisu iskoristili prvi posed igrači Rejvensa, to je značilo da će običan fild gol doneti pobedu Bengalsima i Burou nije imao težak zadatak.

Mekfirson je mogao šutem za tri da sve reši, ali je promašio! Produžetak i drama su nastavljeni.

Videli smo potom da je sjajno trčanje imao Derik Henri i doveo Rejvense ispred end zone, a oni nisu rizikovali, šutirali su za tri poena i pobedili Bengalse u Sinsinatiju rezultatom 41:38.


Džo Burou je imao 5 tačdaun pasova i 392 jarda, dok je Čejs Braun istrčao 46, a hvatanjem se istakao Džamar Čejs sa 193 jarda, kao i Ti Higins sa 83.

Na drugoj strani, videli smo Lamara Džeksona sa 348 jardi i 4 tačdauna, dok je 91 jard istrčao Derik Henri, a Zej Flauers imao 111 jardi hvatanjem i heroj je bio kiker Džastin Taker koji je i doneo ovu veliku pobedu.


 


 

Igrači Minesote su i pored mnogo problema koje su imali uspeli da ostvare svih pet pobeda na startu šampionata! Sada su rezultatom 23:17 nadigrali Njujork Džetse.

Utakmica je bila prva na nedeljnom programu i igrala se u Londonu, a Sem Darnold je vodio ekipu do petog uzastopnog trijumfa iako je na drugoj strani bila živa legenda, Eron Rodžers.

Vajkingsi su u prvom poluvremenu uspeli da reše pitanje pobednika, pa su u nastavku samo održavali prednost i na kraju zadržali Džetse na jedan tačdaun za 30 minuta i slavili sa 23:17.

Eron Rodžers je "častio" odbranu Minesote, pa je Van Ginkel imao i jedan "pick six". Rodžers je bacio tri intersepšna, ali i dva tačdauna i ukupno 244 jarda, dok je Geret Vilson hvatanjem ostvario 101 jard.

Na drugoj strani, Sem Darnold je imao 179 jardi, a Džastin Džeferson je hvatanjem osvojio 92 jarda.


 


Vašington Komandersi su "pregazili" Klivlend Braunse rezultatom 34:13 i došli do četvrte pobede u sezoni, što je neverovatan uspeh.

Džejden Denijels je imao 238 jardi pasom, kao i 82 trčanjem, dok je Robinson istrčao dva puta za tačdaun, a Ekeler je osvojio 67 jardi na taj način i od hvatača je Teri Meklorin imao 112 jardi.

U redovima Braunsa koji su upisali i četvrti poraz, Dešon Votson je bacio samo 125 jardi, a Frimen i Ford su istrčali po 44 jarda, dok je Amari Kuper bio najbolji hvatač sa 60 jardi.
 


Čikago Bersi su bili favoriti i razbili su Karolina Panterse rezultatom 36:10.

Ruki kvoterbek Kejleb Vilijams imao je 304 jarda pasom i 2 tačdauna, dok je Diandre Svift trčanjem imao 73 jarda, a Di Džej Mur 105 jardi i oba uhvaćena tačdaun dodavanja.

Pantersi su ponovo među lošijim timovima, a sada su bili predvođeni Daltonom sa 136 bačenih jardi, a Brajs Jang je bacio 58 jardi, dok je Čuba Hubard trčanjem osvojio 97 jardi i imao jedan tačdaun, a od hvatača je Kuker imao 68 jardi.

Hjuston Teksansi su prokockali veliku prednost i u poslednjim momentima utakmice pobedili Bafalo Bilse rezultatom 23:20 u nedelju uveče.

Imali su dva tačdauna u prvoj četvrtini i pobedu na tacni, ali su se opustili i sve prokockali pa je nekadašnji student Vajominga Džoš Alen sa tačdaun pasom u trećem kvartalu vratio ekipu u život.

Stigli su Bilsi i do 20:20, ali je šutem za tri poena u poslednjoj sekundi ekipa Hjustona odnela pobedu.

Si Džej Straud je bacio 331 jard, Ejkes istrčao 42, a Stefon Digs se istakao sa 82 jarda hvatanjem. Na drugoj strani, Alen je imao 131 jard dodavanjem i 54 trčanjem, Kuk 82 trčanjem, a Kolmen 49 hvatanjem.
 

NFL, peti vikend:
Falkons – Bakanirs 36:30

Nedelja:
Vajkings – Džets 23:17
Bers – Panters 36:10
Bengals – Rejvens 38:41
Teksans – Bils 23:20
Džeguars – Kolts 37:34
Petriots – Dolfins 10:15
Komanders – Brauns 34:13
Bronkos – Rejders
49ers – Kardinals
Rems – Pekers
Sihoks – Džajants
Stilers – Kaubojs


Utorak:
Čifs – Sejnts

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Lige petice

Nemci ostali bez Haverca

Nemački fudbaler i igrač londonskog Arsenala Kai Haverc propustiće utakmice reprezentacije u Ligi nacija protiv Bosne i Hercegovine i Holandije, objavio je Fudbalski savez Nemačke.

B92.sport

23:40

58 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu