Nova vest
Ekipni sportovi 0

30.9.2024.

9:13

Mahoms "centurion", "Kralj Henri" se vratio, blista nova zvezda, Bejker uvredio Brejdija VIDEO

Iza nas je nedelja rekorda i epskih nastupa u četvrtom vikendu NFL sezone.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Patrik Mahoms je jubilarni 100. start u regularnom delu sezone proslavio pobedom, Derik Henri je "eksplodirao" u derbiju večeri, a Džejden Denijels je potvrdio da je nova zvezda lige.

Mahoms je predvodio Kanzas Siti Čifse do pobede nad Čardžersima 17:10 u Los Anđelesu, bacivši i TD od 54 jarde za Gzavijera Vortija.

To je Mahomsu 78. pobeda u 100 startova, što je dve više od prethodnog najboljeg učinka u tom periodu koji su držali Tom Brejdi i Rodžer Staubah.

Međutim, šampionu je veče pokvarila povreda jednog od ključnih Mahomsovih saigrača, risivera Rašija Rajsa.

U međuvremenu, Denijels je otkrovenje sezone, a ovog vikenda je istrčao svoj četvrti tačdaun u impresivnoj pobedi Vašington Komandersa nad Kardinalsima u Arizoni 42:14.

Ipak, ono što posebno impresionira je njegova preciznost pasova jer njegovih 82,1 odsto je najbolji učinak u rasponu od četiri meča u Superboul eri.

Samo su Brejdi i Pejton Mening imali sličan procenat i to obojica u svojim MVP sezonama.



Minesota Vajkingsi su preživeli neverovatan povratak Grin Bej Pekersa sa 0:28 i slavili 31:29, predvođeni preporođenim Semom Darnoldom.

Pekersi su promašili dva fild-gola, Džordan Lav bacio dva intersepšna, ali je posle bacio četiri tačdauna, međutim, ostali su bez senzacionalnog preokreta.

U međuvremenu, nekadašnji lider Pekersa Aron Rodžers dobio je dobre batine u porazu njegovih Njujork Džetsa od Denver Bronkosa 10:9.

Bonkosi su čak 13 puta udarili Rodžersa koje nije uspeo da zabeležio tačdaun po užasnom vremenu u Njujorku.

Prvi put u svojoj karijeri Rodžers nije uspeo da bacio tačdaun na domaćem terenu u utakmicu koju je celu odigrao.



Inače, sledećeg vikenda Vajkingsi i Džetsi će se sastati na stadionu Totenhema u Londonu.

A Baltimor Rejvensi počinju da liče na pretendenta na titulu i Lamar Džekson je ostvario tri tačdauna, a Derik Henri istrčao 199 jardi za nadmoćnu pobedu nad do ovog vikenda neporaženim Bafalo Bilsima 35:10.

Odbrana Rejvensa je zaključala Džoša Alena, a Henri je istrčao najduži TD u istoriji Baltimora – impresivnih 87 jardi u prvoj akciji na utakmici.


Bejker Mejfild je bacio 347 jardi i tri tačdauna za ubedljivu pobedu Tampa Bej Bakanirsa nad FIladelfija Iglsima 33:16.

Međutim, Mejfild je u medijima pažnju pre svega dobio zbog komentara koji se nisu svideli Brejdiju.

Mejfild je rekao da je ekipa bila pod priličnim stresom dok ju je Brejdi predvodio do Superboul titule.

"Mislio sma da je stresno kad nemaš Superboul prstenje", reagovao je Brejdi na ovu izjavu, "Postoji šampionski način razmišljanja koji sam imao na poslu svakog dana. Ovo nije bilo zabavište. Da sam hteo da se zabavljam, otišao bih u Diznilend sa svojom decom".

Mejfild se brani da je njegova izjava izvučena iz konteksta i da nije želeo da pokaže nepoštovanje prema sedmostrukom šampionu.

"Ništa od toga nije bilo lično. Već samo šta on zahteva od momaka, a to je aura Toma Brejdija. To je ono što je on radio da bi doneo prsten ovde. Ništa lično", pravdao se Mejfild.

Dagu Pedersonu je ugrožen posao na mestu trenera Džeksonvila nakon što su Džeguarsi doživeli četvrti uzastpni poraz, na gostovanju kod Hjuston Teksansa 24:20.

Džo Flako je dao izjavu dana nakon što je kao rezerva zamenio povređenog Entonija Ričardsona i bacio dva tačdauna za pobedu Indijanapolis Koltsa nad do tog trenutka neporaženim Pitsburg Stilersima 27:24.

"On (Ričardson) mi je rekao da je njegova majka osam dana starija od mene", rekao je 39-godišnji Flako, "Tako da ne postoji šansa da misli da sam kul".

Metju Steford je u porazu Los Anđeles Remsa od Čikago Bersa 24:18 prestigao Ilaja Meninga na desetom mestu po broju bačenih jardi svih vremena.

Jungou Ku je pogodio fidl-gol sa 58 metara dve sekunde pre kraja za pobedu Atlanta Falkonsa nad Nju Orleans Sejntsima 26:24.

Džo Burou je konačno pobedio ove sezone, Sinsinati Bengalsi su savladali Karolina Panterse 34:24.


NFL, četvrta nedelja:
Falkons – Sejnts 26:24
Panters – Bengals 24:34
Bers – Rems 24:18
Pekers – Vajkings 29:31
Teksans – Džeguars 24:20
Kolts – Stilers 27:24
Džets – Bronkos 9:10
Bakanirs – Igls 33:16
Kardinals – Komanders 14:42
49ers – Petriots 30:13
Rejders – Brauns 20:16
Čardžers – Čifs 10:17
Rejvens – Bils 35:10

Utorak:
Dolfins – Tajtens
Lajons – Sihoks

Petak:
Džajants – Kaubojs 15:20

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu